Συνεργασία ΤΕΠΑΚ - ΠΚ και Harvard για το ερευνητικό έργο SUGAR

29/3/2019

Με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοκόλλων και γραμμών βέλτιστης πρακτικής για βιώσιμη αστική διακυβέρνηση, μέσω τεχνολογίας Επαυξημένης Πραγματικότητας, άρχισε αυτό το μήνα το ερευνητικό έργο SUGAR (Sustainable Urban Governance through Augmented Reality), υπό το συντονισμό του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο ερευνητικό έργο με τίτλο “Αειφόρος Αστική Διακυβέρνηση μέσω Επαυξημένης Πραγματικότητας” χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου και συντονίζει ο καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

"Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοκόλλων και γραμμών βέλτιστης πρακτικής για βιώσιμη αστική διακυβέρνηση μέσω τεχνολογίας Επαυξημένης Πραγματικότητας", αναφέρεται και προστίθεται ότι στα πλαίσια του έργου θα αναπτυχθεί πρωτότυπο και εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία θα εφαρμοστεί σε ένα πραγματικό έργο στη Κύπρο.

Η ερευνητική ομάδα του έργου, που υποστηρίζει ότι η συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία αστικού σχεδιασμού είναι απαραίτητη για την επίτευξη οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμων αποτελεσμάτων, στοχεύει να ενδυναμώσει τόσο τους πολίτες που αναζητούν τρόπους συμμετοχής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του σχεδιασμού των γειτονιών τους, όσο και ενδιαφερόμενες αρχές που θα ήθελαν την ενεργή συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων για ανάπτυξη των πόλεων.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Ομίχλη και υγρασία σκέπασε τη Λεμεσό

23/7/2019

Το ομιχλώδες τοπίο έχει κινήσει την περιέργεια στους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα η υγρασία έχει κάνει την αίσθηση της ζέστης να είναι ανυπόφορη.

"Κολυμπώ για το Συνάνθρωπο μου" στη Λεμεσό

6/5/2019

"Όπως κάθε χρονιά, τιμήσαμε και φέτος την μνήμη του Πανίκου Ιακώβου, του ανθρώπου που πρωτοστάτησε για την ανάπτυξη των αγωνιστικών τμημάτων Κολύμβησης και στην εκμάθηση της."

Σύλληψη 24χρονου για υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε το 2017 στη Λεμεσό

14/4/2019

Στη σύλληψη 24χρονου προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 2 Νοεμβρίου, 2017, στη Λεμεσό. 

Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Λεμεσού, μετά την έξοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού

14/4/2019

Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Λεμεσού, μετά την έξοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, λόγω οδικής σύγκρουσης

Σε εξειδικευμένη ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό οι τραυματίες από παιχνίδι σε Λούνα παρκ

13/4/2019

Πολύ σοβαρός τραυματισμός αγοριού και της μητέρας του σε λούνα παρκ της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε το 42ο Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών σχολείων UNESCO

9/4/2019

Πραγματοποιήθηκε το 42ο Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών σχολείων UNESCO (ASPnet) στις 4 και 5 Απριλίου 2019 στο Γυμνάσιο Ομόδους, με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά: γνώση, ανάπτυξη, εξέλιξη».

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ – ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ

8/4/2019

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών κηρύσσοντας γενική εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τεμαχίων και άλλων ανοικτών χώρων που βρίσκονται στην περιοχή, να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους και για την απομάκρυνση όλων των χόρτων και άλλων άχρηστων αντικειμένων από αυτά σε αδειοδοτημένη μονάδα παραλαβής αποβλήτων, μέχρι την 14η Μαΐου 2019.

Ανακοινώσεις του Υπουργείου Μεταφορών και των οργανωμένων γονέων Μ. Εκπαίδευσης για την απεργία της Εταιρείας ΕΜΕΛ

2/4/2019

To Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη του για την απόφαση της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), να κατέλθει σε επ΄ αόριστο απεργία. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης με ημερομηνία 1η Απριλίου 2019, που εξέδωσε η εταιρεία, για να αιτιολογήσει την απόφασή της, προκαλεί έκπληξη και δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση, στην πραγματικότητα.

Δήμος Αγίου Αθανασίου "Ώρα της Γης - ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΗ» με το δικό σου ποτήρι καφέ

26/3/2019

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου λαμβάνει μέρος και φέτος στο παγκόσμιο γεγονός «σβησίματος των φώτων», σβήνοντας τα φώτα δημόσιων χώρων του από τις 8.30μ.μ. – 9.30μ.μ., συμμετέχοντας ενεργά στην ευαισθητοποίηση του κοινού όσο αφορά τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Έτοιμος ο δρόμος Πάφου - Λεμεσού παρά το Πισσούρι

25/3/2019

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Λεμεσού παρά το Πισσούρι

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')