ΕΙΔΗΣΕΙΣΔήμος Λεμεσού: Επαναβεβαιώνει τη θέση για ολοκληρωμένα έργα επί της Νίκου Παττίχη

22/5/2020

Τη θέση πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα πρέπει να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη και όχι μερική υλοποίηση των σχεδιασμών του για την οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, επαναβεβαιώνει ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος προτείνει εναλλακτική προσωρινή λύση σε περίπτωση που κατασκευαστεί μόνο κτιστή διαχωριστική νησίδα.

 


 Το θέμα της κατασκευής κτιστής νησίδας, που εκκρεμεί εδώ και περίπου μια δεκαετία, επανήλθε πέρσι μετά το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο για το 2019, ενώ η απόφαση του Τμήματος Δημοσίων Έργων να προχωρήσει σε μερική υλοποίηση των σχεδιασμών, χωρίς δηλαδή την κατασκευή των παρόδιων χώρων στάθμευσης, προκάλεσε την αντίδραση τόσο καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής, όσο και του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
 
Από πλευράς του Δήμου Λεμεσού επαναβεβαιώνουμε τη θέση μας για υλοποίηση του έργου στην ολότητα του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαϊδης, μετά τη χθεσινή συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, δίνοντας ωστόσο και μια εναλλακτική προσωρινή λύση σε περίπτωση που το Τμήμα Δημοσίων Έργων, που έχει ήδη κατοχυρώσει την προσφορά, προχωρήσει μόνο με τη κτιστή νησίδα.
 
«Ο Δήμος Λεμεσού θα προωθήσει μια ενδιάμεση λύση μέχρι να γίνουν οι παρόδιοι χώροι στάθμευσης, δηλαδή να κρατηθεί μια λωρίδα σε κάθε κατεύθυνση, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης», είπε ο κ.Νικολαϊδης.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος θα προσπαθήσει να προωθήσει το συντομότερο το θέμα με τις απαλλοτριώσεις που χρειάζονται να γίνουν για τη δημιουργία των παρόδιων χώρων στάθμευσης, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες, που προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις, θεωρούν ότι η απουσία παρόδιων χώρων στάθμευσης θα αποβεί μοιραία για τις επιχειρήσεις τους, ιδιαίτερα έπειτα από μια δύσκολη περίοδο όπου τα περισσότερα καταστήματα έμειναν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καμιά ανταπόκριση από το Υπ. Εργασίας στο αίτημα των εργαζόμενων χαμηλοσυνταξιούχων

28/5/2020

Χωρίς απάντηση παραμένει η επιστολή που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ στην Υπουργό Εργασίας από τις 6 Μαΐου, με την οποία ενημερώνει ότι έχει δεχτεί έντονες διαμαρτυρίες από εργαζόμενους, που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματός τους για σύνταξη (63 μέχρι 65 χρόνων) και οι οποίοι λόγω της χαμηλής τους σύνταξης, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, καταβάλλοντας όλες τους τις υποχρεώσεις στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι θα αλλάξει στα πρόστιμα για τις τροχαίες παραβιάσεις

28/5/2020

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η συζήτηση των επτά νομοσχεδίων και ενός κανονισμού που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, σημαντική αύξηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις, αλλά και αυξήσεις για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 60χρονο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

28/5/2020

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε άνδρα ηλικίας 60 ετών, κάτοικο Λάρνακας, αφού τον βρήκε ένοχο στις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και μεταφοράς μάχαιρας εκτός κατοικίας και της εισόδου σε ξένη περιουσία με σκοπό τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα αισιόδοξη εικόνα και σήμερα... Δύο τα νέα κρούσματα

28/5/2020

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτόν καταζητεί η Αστυνομία για τα 72 κιλά κάνναβης

28/5/2020

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, 28 ετών, από τη Λεμεσό, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπ. Δικαιοσύνης: Απαντήσεις για τις προσλήψεις στην Αστυνομία και τα κριτήρια έδωσε

28/5/2020

Με γραπτή δήλωση απαντά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, σε τοποθετήσεις για την αυστηρότητα των αναβαθμισμένων κριτηρίων πρόσληψης μελών της Αστυνομίας και ειδικότερα σε ισχυρισμούς "ότι δήθεν τα εν λόγω κριτήρια οδήγησαν σε δυσκολίες πλήρωσης των κενών θέσεων στην Αστυνομία".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας... Επιπρόσθετες χαλαρώσεις

28/5/2020

Την επαναλειτουργία επιβατικών σκαφών και επιχειρήσεων θαλάσσιων αθλημάτων ρυθμίζει με διάταγμά του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπό 8ήμερη κράτηση τρία πρόσωπα για τα 72 κιλά κάνναβης στη Λεμεσό

28/5/2020

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον τριών προσώπων, τα οποία συνελήφθηκαν σε σχέση με τον εντοπισμό 72 κιλών κάνναβης σε αποθήκη τελωνιακής αποταμίευσης στο Ζακάκι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρέθηκε κοντόκανο κυνηγετικό σε αυλή σχολείου της Λεμεσού

28/5/2020

Συναγερμό στις αρχές ασφαλείας, σήμανε το πρωί, όταν εργάτες σε σχολείο εντόπισαν ανάμεσα σε χόρτα, κοντόκανο κυνηγετικό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέραν του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ οι κοινωνικές παροχές εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού

28/5/2020

Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι κοινωνικές παροχές τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')