ΕΙΔΗΣΕΙΣΧωρίς νερό οι κάτοικοι στο Πισσούρι - Εκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί το αντλιοστάσιο στη Φασούλα από την πολυομβρία

13/1/2020

Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις έφεραν και προβλήματα σε πολλές κοινότητες. Στο Πισσούρι η κοινότητα παραμένει χωρίς νερό εδώ και 5 μέρες καθώς ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την περιοχή Φασούλα στην Πάφο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Οι κάτοικοι Πισσουρίου προσπαθούν να ατιμετωπίσουν το πρόβλημα με βυτιοφόρα τα οποία μεταφέρουν νερό από την περιοχή του Ασπρόκρεμμου και την γειτονική κοινότητα Κουκλιών

 

Επιστολή στην Υδατοπρομήθεια


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
Με αφορμή την αιφνιδιαστική διακοπή της υδατοπρομήθειας της Κοινότητας μας ένεκα των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο και οι εγκαταστάσεις στο αντλιοστάσιο στην Φασούλα από την ορμητικότητα του ποταμού Διαρίζου , η υπηρεσία μας από την πρώτη στιγμή έχει εγκύψει στο πρόβλημα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τον Έπαρχο Λεμεσού όσο και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος.
Μπροστά στα δυσυπέρβλητα εμπόδια της άμεσης επιδιόρθωσης των υλικών ζημιών και άλλων του δικτύου υδροδότησης, έχουμε συνδρομολογήσει εναλλακτικές λύσεις, τουλάχιστον προσωρινής εκτόνωσης του προβλήματος, οι οποίες διαιρούνται σε 3 χρονικές φάσεις:
1.Την ζήτηση προσφορών, με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, για την προμήθεια του νερού στα κεντρικά ντεπόζιτα μας με την χρήση βυτιοφόρων. Απόψε στην συνεδρία του συμβουλίου αναμένεται η έγκριση του μειοδότη/προσφοροδότη και αμέσως θα ακολουθήσει η ενημέρωση της διευθύντριας του ΤΑΥ για την επάνδρωση του διυλιστήριου στο Καντού , από όπου θα προμηθευόμαστε το νερό. Συνεπώς από αύριο το πρωί θα αρχίσει η μεταφορά του νερού με την χρήση των βιοτοφόρων.
2. Την αναμονή της έγκρισης της άδειας από το ΤΑΥ της χρήσης των ιδιωτικών γεωτρήσεων της Κοινότητας μας για την άμεση προμήθεια νερού στα ντεπόζιτα μας. Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα για την καταλληλότητα τους. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των 2 γεωτρήσεων είναι σε πλήρη ετοιμότητα προς χρήση, ακολουθώντας πάντοτε τις ενδεδειγμένες διαδικασίες για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού:
- Επίσης, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στους
μηχανισμούς των ιδιωτικών γεωτρήσεων στην Αλέκτορα θα
επιστρατευτούν και αυτές για την ενίσχυση της
υδατοπρομήθειας. Αυτό το μέτρο ενδέχεται να πάρει μέχρι
και 3 μέρες εφόσον ακολουθηθούν τα ενδεικνυόμενα από
τον νόμο διαβήματα. .
4. Την επιτάχυνση των διαδικασιών από το Τμήμα Υδάτων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσιες και το δίκτυο στην Φασούλα.
Επειδή η χρήση του νερού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητα μας , η δική σας συνδρομή στην ολιστική διαχείριση του προβλήματος κρίνεται επιβλημένη. Αυτό που σας προτρέπουμε είναι να αποφεύγετε την αλόγιστη χρήση του για να επεκτείνουμε το χρόνο διατήρησης του στα σπίτια μας , παραχωρώντας συνάμα τον επιθυμητό χρόνο στις υπηρεσίες του κράτους για την πλήρη αποκατάσταση της υδατοπρομήθειας ως επίσης και της αποφυγής της δικής σας ταλαιπωρίας . Πιο αναλυτικά προτρέπεστε όπως :
α) αποφεύγετε την χρήση λαστίχου για το πλύσιμο των βεράντων και των αυτοκινήτων
β) μην χρησιμοποιείτε το νερό για σκοπούς άρδευσης και γεμίσματος των πισινών
γ) αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό από τον μπακάλη ή τα mini/super markers για να πίνετε.
δ) αποφεύγετε οποιαδήποτε άλλη περιττή του χρήση
Προσβλέπουμε ότι με την αμφίδρομη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση θα διέλθουμε προσωρινά του προβλήματος, με όσο το δυνατό πιο ανώδυνο τρόπο, μέχρι την οριστική επίλυση του. Η εκταταμένη και βαριά βροχόπτωση έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων ανά το παγκύπριο και για αυτό ζητάμε την δική σας υπομονή και κατανόηση , αναλογιζόμενοι πάντοτε την μεγάλη διάσταση που έχει λάβει το πρόβλημα και που καλούμαστε να το αντιμετώπισουμε με συλλογικότητα και αλληλουποστήριξη.
Πέτρος Φουτάς
Γραμματέας

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καθησυχαστικό το Υπουργείο Υγείας για τον νέο κορονοϊό

23/1/2020

Καθησυχαστικό παρουσιάζεται το Υπουργείο Υγείας για τον νέο κορονοϊό που εμφανίστηκε σε περιοχή της Κίνας, αφού εκτιμάται πως είναι χαμηλός ο κίνδυνος κίνδυνος εισαγωγής του στην Κύπρο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου έπειτα από σημερινή πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το θέμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διοργάνωση Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις ορεινές περιοχές

23/1/2020

Η Κυπριακή Δημοκρατία συγκαταλέγεται πλέoν μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν ορεινή πολιτική και εφαρμόζουν Εθνική Στρατηγική για τη βιώσιμη εδαφική ανάπτυξη των ορεινών περιοχών τους. Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος αποκτά τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής και με ουσιαστικό ρόλο σε παγκόσμια και διεθνή εταιρικά σχήματα για το βουνό. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στην Κύπρο να συμβάλλει πιο ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών για τις ορεινές περιοχές και να επωφελείται από τη μεταφορά εμπειριών και γνώσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για 4 ώρες θα κλείσουν του δρόμους προς τα λατομεία οι κάτοικοι Παρεκκλησιάς

23/1/2020

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παρεκκλησιάς κλείνει τους δρόμους που οδηγούν στα λατομεία της περιοχής για 4 ώρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κατοίκων, για την οχληρία που παρατηρείται από την λειτουργία των λατομείων και των εργοστασίων παραγωγής σκυροδέματος στην περιοχή Παρεκκλησιάς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο ωράριο λειτουργίας Επαρχιακών Κτηματολογικών Γραφείων

23/1/2020

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ανακοινώνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020, όλα τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία είναι ανοικτά για την εξυπηρέτηση του κοινού, όλες τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) από τις 7:45 π.μ. μέχρι τη 1:15 μ.μ., για τη διενέργεια δηλώσεων μεταβίβασης (πώληση, δωρεά, ανταλλαγή), σύσταση εμπραγμάτων βαρών (εγγραφή υποθηκών, εγγραφή δικαστικής απόφασης κ.α.), και για οποιαδήποτε άλλη εργασία, δυνάμει των διατάξεων του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου Αρ.9 του1965.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναζητούμενα πρόσωπα για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής , ειδών ένδυσης, αξίας 40000 ευρώ από γνωστό πολυκατάστημα

23/1/2020

Η Αστυνομία αναζητεί τα δύο πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής από κατάστημα ειδών ένδυσης, αδίκημα που διαπράχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Λεμεσό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιά σε κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας στην οδό Ελευθερίας

23/1/2020

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις 03:00 τα ξημερώματα δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας στην οδό Ελευθερίας, στην παλιά Λεμεσό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο ΟΑΥ ανακοίνωσε δημόσια διαβούλευση για τους κανονισμούς εγγραφής οδοντιάτρων στο ΓεΣΥ

22/1/2020

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση για τα σχέδια Κανονισμών με τίτλο οι περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Οδοντίατροι) Κανονισμοί του 2020, που έχουν σκοπό, μεταξύ άλλων τον καθορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας υγείας, εξαιρουμένης της ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, της αμοιβής, των ελάχιστων απαιτήσεων για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, της διαδικασίας εγγραφής οδοντιάτρων στο ΓεΣΥ, της σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό και της τήρησης αρχείου από οδοντίατρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε συστάσεις προς τους οδηγούς προβαίνει η Αστυνομία λόγω του παγετού που επικρατεί

22/1/2020

Σε συστάσεις προς τους οδηγούς προβαίνει και σήμερα η Αστυνομία, λόγω του παγετού που επικρατεί στις ορεινές περιοχές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεκαεφτά συλλήψεις σε εργοτάξια στη Λεμεσό από την Αστυνομία για παράνομη εργοδότηση και παραμονή στο έδαφος της ΚΔ

22/1/2020

Σε 17 συλλήψεις προχώρησε χθες η Αστυνομία, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία διεξήγαγαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου σε συνεργασία με τα Κλιμάκια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, μελών της ΜΜΑΔ, καθώς και επιθεωρητών του Τμήματος Εργασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευρωπαϊκό Συνέδριο για ορεινές περιοχές, σε Πλάτρες - Όμοδος

22/1/2020

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Ορεινές περιοχές μεγάλων μεσογειακών νήσων: ευρωπαϊκές προκλήσεις, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές και τοπικοί μηχανισμοί", διοργανώνουν, την ερχόμενη Τετάρτη, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')