ΕΙΔΗΣΕΙΣΧωρίς νερό οι κάτοικοι στο Πισσούρι - Εκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί το αντλιοστάσιο στη Φασούλα από την πολυομβρία

13/1/2020

Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις έφεραν και προβλήματα σε πολλές κοινότητες. Στο Πισσούρι η κοινότητα παραμένει χωρίς νερό εδώ και 5 μέρες καθώς ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την περιοχή Φασούλα στην Πάφο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Οι κάτοικοι Πισσουρίου προσπαθούν να ατιμετωπίσουν το πρόβλημα με βυτιοφόρα τα οποία μεταφέρουν νερό από την περιοχή του Ασπρόκρεμμου και την γειτονική κοινότητα Κουκλιών

 

Επιστολή στην Υδατοπρομήθεια


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
Με αφορμή την αιφνιδιαστική διακοπή της υδατοπρομήθειας της Κοινότητας μας ένεκα των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο και οι εγκαταστάσεις στο αντλιοστάσιο στην Φασούλα από την ορμητικότητα του ποταμού Διαρίζου , η υπηρεσία μας από την πρώτη στιγμή έχει εγκύψει στο πρόβλημα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τον Έπαρχο Λεμεσού όσο και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος.
Μπροστά στα δυσυπέρβλητα εμπόδια της άμεσης επιδιόρθωσης των υλικών ζημιών και άλλων του δικτύου υδροδότησης, έχουμε συνδρομολογήσει εναλλακτικές λύσεις, τουλάχιστον προσωρινής εκτόνωσης του προβλήματος, οι οποίες διαιρούνται σε 3 χρονικές φάσεις:
1.Την ζήτηση προσφορών, με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, για την προμήθεια του νερού στα κεντρικά ντεπόζιτα μας με την χρήση βυτιοφόρων. Απόψε στην συνεδρία του συμβουλίου αναμένεται η έγκριση του μειοδότη/προσφοροδότη και αμέσως θα ακολουθήσει η ενημέρωση της διευθύντριας του ΤΑΥ για την επάνδρωση του διυλιστήριου στο Καντού , από όπου θα προμηθευόμαστε το νερό. Συνεπώς από αύριο το πρωί θα αρχίσει η μεταφορά του νερού με την χρήση των βιοτοφόρων.
2. Την αναμονή της έγκρισης της άδειας από το ΤΑΥ της χρήσης των ιδιωτικών γεωτρήσεων της Κοινότητας μας για την άμεση προμήθεια νερού στα ντεπόζιτα μας. Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα για την καταλληλότητα τους. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των 2 γεωτρήσεων είναι σε πλήρη ετοιμότητα προς χρήση, ακολουθώντας πάντοτε τις ενδεδειγμένες διαδικασίες για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού:
- Επίσης, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στους
μηχανισμούς των ιδιωτικών γεωτρήσεων στην Αλέκτορα θα
επιστρατευτούν και αυτές για την ενίσχυση της
υδατοπρομήθειας. Αυτό το μέτρο ενδέχεται να πάρει μέχρι
και 3 μέρες εφόσον ακολουθηθούν τα ενδεικνυόμενα από
τον νόμο διαβήματα. .
4. Την επιτάχυνση των διαδικασιών από το Τμήμα Υδάτων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσιες και το δίκτυο στην Φασούλα.
Επειδή η χρήση του νερού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητα μας , η δική σας συνδρομή στην ολιστική διαχείριση του προβλήματος κρίνεται επιβλημένη. Αυτό που σας προτρέπουμε είναι να αποφεύγετε την αλόγιστη χρήση του για να επεκτείνουμε το χρόνο διατήρησης του στα σπίτια μας , παραχωρώντας συνάμα τον επιθυμητό χρόνο στις υπηρεσίες του κράτους για την πλήρη αποκατάσταση της υδατοπρομήθειας ως επίσης και της αποφυγής της δικής σας ταλαιπωρίας . Πιο αναλυτικά προτρέπεστε όπως :
α) αποφεύγετε την χρήση λαστίχου για το πλύσιμο των βεράντων και των αυτοκινήτων
β) μην χρησιμοποιείτε το νερό για σκοπούς άρδευσης και γεμίσματος των πισινών
γ) αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό από τον μπακάλη ή τα mini/super markers για να πίνετε.
δ) αποφεύγετε οποιαδήποτε άλλη περιττή του χρήση
Προσβλέπουμε ότι με την αμφίδρομη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση θα διέλθουμε προσωρινά του προβλήματος, με όσο το δυνατό πιο ανώδυνο τρόπο, μέχρι την οριστική επίλυση του. Η εκταταμένη και βαριά βροχόπτωση έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων ανά το παγκύπριο και για αυτό ζητάμε την δική σας υπομονή και κατανόηση , αναλογιζόμενοι πάντοτε την μεγάλη διάσταση που έχει λάβει το πρόβλημα και που καλούμαστε να το αντιμετώπισουμε με συλλογικότητα και αλληλουποστήριξη.
Πέτρος Φουτάς
Γραμματέας

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπ. Παιδείας: Πράσινο φως για άνοιγμα νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων

2/6/2020

Αύριο θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προέκυψαν 44 καταγγελίες από ελέγχους της Αστυνομίας σε Γεροσκήπου και Χλώρακα

2/6/2020

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Αστυνομίας για πάταξη φαινομένων οχληρίας, παραβατικότητας, καθώς επίσης και της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, διενεργήθηκαν το βράδυ της 31ης Μαΐου, 2020 και τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 1η Ιουνίου, 2020, έλεγχοι στις περιοχές Γεροσκήπου και Χλώρακας στην Πάφο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανάγουν την επίθεση στο τζαμί σε μείζον πολιτικό ζήτημα οι Τούρκοι

2/6/2020

Να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το περιστατικό που σημειώθηκε στο τζαμί στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λεμεσού, προσπαθούν με κάθε τρόπο η Άγκυρα και το ψευδοκράτος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Kαιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Πέμπτη

2/6/2020

Σήµερα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα µετά το µεσηµέρι. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιτέθηκαν σε 27χρονο τον απείλησαν για τη ζωή του και τον λήστεψαν σε πάρκο

2/6/2020

Yπόθεση συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος , ληστεία , κλοπή , επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και απειλές διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναστέλλουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ αναμένοντας εξελίξεις

2/6/2020

Στην υλοποίηση των υποχρεώσεων της, εντός τρέχοντος μηνός, διαμήνυσε πως θα προχωρήσει η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), οδηγώντας συντεχνίες και εργαζόμενους ν’ αναθεωρήσουν την απόφασή τους για δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Προεδρικό οι επιδημιολόγοι... Στην ατζέντα η γ΄ φάση των μέτρων

2/6/2020

Σύσκεψη με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Στόχος είναι να συζητηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την τρίτη φάση άρσης των περιορισμών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άγκυρα: Θα κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα μας

2/6/2020

Εμμένει στην εμπρηστική της ρητορική η Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας να απαντά σήμερα στον Νίκο Δένδια για τα σχέδια της γειτονικής χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύοντας πως θα συνεχιστούν οι σεισμικές έρευνες αλλά και οι γεωτρήσεις «εντός της υφαλοκρηπίδας που έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λεμεσός: Ανήλικοι έκαψαν αυτοκίνητο και επεκτάθηκε η πυρκαγιά

2/6/2020

Παρανάλωμα του πυρός έγινε όχημα στη Λεμεσό, με δράστες ανήλικα άτομα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολεμίδια: Συνελήφθη η οδηγός που ανέκοψε την πορεία του άτυχου 35χρονου

2/6/2020

Συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων η 58χρονη οδηγός που ανέκοψε την πορεία του 35χρονου μοτοσικλετιστή Γιώργου Χαρίτου, ο οποίος ξεψύχησε στην άσφαλτο έπειτα από το νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη λεωφόρο Συνεργατισμού στα Πολεμίδια.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')