ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΤη «Φιλοξενία Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη» εισάγει από φέτος το θέατρο Ριάλτο

11/1/2020

Με στόχο την εδραίωση θεσμών, αντίστοιχων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών του εξωτερικού. το θέατρο Ριάλτο εφαρμόζει από φέτος το πρόγραμμα “Φιλοξενίας Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη” (Associate Artist Residence)

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο για διεύρυνση του προγράμματος και ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου του θεάτρου, μέσα από την καθιέρωση νέων τρόπων συνέργειας με καλλιτέχνες και αμεσότερης επικοινωνίας με το κοινό.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη “Φιλοξενία Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη”, το θέατρο θα αναθέτει και θα συνεργάζεται με ένα Κύπριο καλλιτέχνη στην ανάπτυξη ενός προγράμματος,  το οποίο αφενός  θα συναντά τους ευρύτερους στόχους του Ριάλτο για εκπαίδευση και πολιτιστική ανάπτυξη και αφετέρου τη δημιουργία και παρουσίαση ανανεωμένων και σύγχρονων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης.

Οι δράσεις που θα αναπτύσσονται θα επικεντρώνονται κυρίως στην προβολή και προώθηση των κύπριων δημιουργών καθώς και στην εκπαίδευση και  διεύρυνση κοινού.

Το πρόγραμμα κάνει αρχή με τον σκηνοθέτη Πάρι Ερωτοκρίτου και την ομάδα του Fresh Target Theatre Ensemble, με το Εργαστήρι Ανάπτυξης Θεατρικού Έργου με τίτλο Develop. Develop Again. Develop Better’ (Developing in Cyprus). Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε από τον Πάρι Ερωτοκρίτου και η υλοποίηση του πραγματοποιείται από το Θέατρο Ριάλτο και τη θεατρική ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble.

Μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία 10 εβδομαδιαίων συναντήσεων με τον καθοδηγητή, ηθοποιούς, τη δραματολόγο Άννα Κάλβαρη, τη σκηνοθέτιδα Μαρία Κυριάκου και τέσσερις Κύπριοι συγγραφείς, θα δημιουργηθούν τέσσερα ολοκληρωμένα μικρά θεατρικά έργα διάρκειας 15 λεπτών, με θέμα την έννοια της ανάπτυξης στην Κύπρο.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2020 και τα έργα που θα προκύψουν, θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου στο Θέατρο Ριάλτο, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Πάρι Ερωτοκρίτου. Θα κυκλοφορήσει, επίσης, μια συλλογική έκδοση, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα τέσσερα νέα θεατρικά έργα.

Στη δράση συμμετέχουν οι συγγραφείς: Μαρία Ιωάννου, Αυγή Λίλη, Στέφανος Σταυρίδης και Γιώργος Τριλλίδης, οι ηθοποιοί  Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Βασίλης Χαραλάμπους, η Δραματολόγος Άννα Κάλβαρη και η Δημιουργική Σύμβουλος Μαρία Κυριάκου.

Επιπλέον, με στόχο την ένταξη του ενδιαφερόμενου κοινού και στη δημιουργική διαδικασία, οι συναντήσεις θα είναι ανοικτές για όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την διαδικασία από κοντά


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ανώτατη τιμητική διάκριση απόψε στον Παύλο Κοντίδη από το Δήμο Λεμεσού

23/1/2020

Ο Δήμος Λεμεσού μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, αποφάσισε να απονέμει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Λεμεσού, το «Χρυσό Κλειδί της πόλης» στον Ολυμπιονίκης μας Παύλο Κοντίδη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Μελέτη ΤΕΠΑΚ για τις ευεργετικές επιδράσεις της ευρύτερης περιοχής Τροόδους στην ανθρώπινη υγεία κατά την περίοδο του καλοκαιριού

20/1/2020

Νέα μελέτη για την ανάδειξη των δυνητικά ευεργετικών επιδράσεων του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής Τροόδους στην ανθρώπινη υγεία κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Σε ιδιαίτερα θερμό και δημιουργικό κλίμα η Κοπή Πίτας των Αρχιτεκτόνων Λεμεσού - Ευχές για αειφόρο ανάπτυξη της Λεμεσού

18/1/2020

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο οίκημα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην Λεμεσό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Τη «Φιλοξενία Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη» εισάγει από φέτος το θέατρο Ριάλτο

11/1/2020

Με στόχο την εδραίωση θεσμών, αντίστοιχων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών του εξωτερικού. το θέατρο Ριάλτο εφαρμόζει από φέτος το πρόγραμμα “Φιλοξενίας Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη” (Associate Artist Residence)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
«1η Παγκύπρια Ημερίδα «Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός»

9/1/2020

Δελτίο Τύπου από τον Σύνδεσμο Γονέων Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού, για τη σχολική χρονιά 2019-2020:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βοήθεια σε 850 οικογένειες τα Χριστούγεννα από την εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού

8/1/2020

Βοήθεια σε 850 οικογένειες απ’ όλη την Κύπρο, πρόσφερε η εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού στα πλαίσια της εκστρατείας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα», του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Αναβαθμίζεται το ξενοδοχείο "Ρόδον" στον Αγρό, κλειστό για το κοινό από 7 μέχρι 22 Ιανουαρίου

7/1/2020

Αναβαθμίζεται το γνωστό ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό και για το λόγω αυτό θα παραμένει κλειστό για τις επόμενες μέρες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού “H Πρόοδος” Δημόσια Λτδ, αναφέρει πως για συμπληρωματικές εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενοδοχείο Ρόδον θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από 7 μέχρι 22 Ιανουαρίου, ενώ από 23 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Χριστουγεννιάτικο Mήνυμα Δημάρχου Λεμεσού

21/12/2019

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Λεμεσού για μια πόλη που εξελίσσεται και προοδεύει όπως η Λεμεσός

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
«The Xmas Music Love Tour” Θα προσφέρει και αυτά τα Χριστούγεννα μελωδίες αγάπης

17/12/2019

Το Stelios Pissis Music Foundation, συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα την πρωτοβουλία της Μουσικής Δράσης Προσφοράς «The Xmas Music Love Tour” φέρνοντας τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, μέσω live performances από επαγγελματίες μουσικούς και εμψυχωτές, κοντά σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες ζωής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Άγιος Βασίλης από την Φινλανδία κάνει στάση στην πόλη μας

15/12/2019

Ο αυθεντικός Άγιος Βασίλης από την μακρινή Φινλανδία, έρχεται στη πόλη μας την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019,από τις 3:00 μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), για να φωτογραφηθεί ΔΩΡΕΑΝ με τα παιδιά.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')