ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ«1η Παγκύπρια Ημερίδα «Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός»

9/1/2020

Δελτίο Τύπου από τον Σύνδεσμο Γονέων Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού, για τη σχολική χρονιά 2019-2020:

 

Ο σύνδεσμος γονέων του Λανιτείου Λυκείου, σε συνεργασία με τους συνδέσμους γονέων των αθλητικών σχολείων μέσης εκπαίδευσης, διοργανώνει την 1η Παγκύπρια Ημερίδα με θέμα “Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός”.

Αφορά όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους (καθηγητές, μαθητές, προπονητές), σώματα και φορείς της πολιτείας που εμπλέκονται στην χάραξη πολιτικής που αφορά τον θεσμό.

Έτσι η ημερίδα, έχει ως σκοπό την παρουσίαση της πορείας αθλητικών σχολείων και των αναγκών που προκύπτουν, μέσα από την αποστολή τους, δια μέσου Ομιλίας με θέμα «Το Πρότυπο Αθλητικό Σχολείο»

Παρουσίαση της έρευνας που διεξήγαγε το παιδαγωγικό ινστιτούτο με τίτλο « Αξιολόγηση του Θεσμού του Αθλητικού Σχολείου Αύγουστος 2019»

Παρουσίαση των στόχων και της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Παρουσίαση του προγράμματος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού «Χορηγία Νέων Ταλέντων»

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

1. Χαιρετισμό από τον έντιμο Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, κύριο Πρόδρομο Προδρόμου

2. Ομιλία με θέμα «Το Πρότυπο Αθλητικό Σχολείο» από τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητή Δρ. Νίκο Καρτακούλλη.

3. Παρουσίαση της έρευνας που διεξήγαγε το παιδαγωγικό ινστιτούτο με τίτλο « Αξιολόγηση του Θεσμού του Αθλητικού Σχολείου Αύγουστος 2019» από την Προϊσταμένη Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρ. Χριστιάνα Νικολάου.

4. Παρουσίαση των στόχων και της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για το αθλητικό σχολείο από την Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του Υ.Π.Π.Α.Ν κυρία Ελευθερία Χατζηστεφάνου.

5. Παρουσίαση του προγράμματος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού «Χορηγία Νέων Ταλέντων» από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κύριο Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θεσμικός Χορηγός: Εφορία Ελληνικών εκπαιδευτηρίων Λεμεσού

Χορηγοί: Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθριν Λανίτη , Μαρίνος Ν Παναγιωτίδης, Α Μ Αριστείδου (Υλικά Οικοδομής) ΛΤΔ, Olympus Sports & Trading Ltd, ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού ,Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου

1η Παγκύπρια Ημερίδα «Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός»

11/1/2020 10πμ, Λανίτειο Θέατρο, Λεμεσός.

ΠΑ μέχρι 8/1/2020 στο 99154647.

ΥΓ.: Στηρίζουμε «Την Μεγάλη πρόκριση της Μαθήτριας – Αθλήτριας του Λανιτείου Λυκείου Μαριλένας Μακρή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!!! Καλή Επιτυχία Μαριλένα»!!!


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ανώτατη τιμητική διάκριση απόψε στον Παύλο Κοντίδη από το Δήμο Λεμεσού

23/1/2020

Ο Δήμος Λεμεσού μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, αποφάσισε να απονέμει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Λεμεσού, το «Χρυσό Κλειδί της πόλης» στον Ολυμπιονίκης μας Παύλο Κοντίδη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Μελέτη ΤΕΠΑΚ για τις ευεργετικές επιδράσεις της ευρύτερης περιοχής Τροόδους στην ανθρώπινη υγεία κατά την περίοδο του καλοκαιριού

20/1/2020

Νέα μελέτη για την ανάδειξη των δυνητικά ευεργετικών επιδράσεων του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής Τροόδους στην ανθρώπινη υγεία κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Σε ιδιαίτερα θερμό και δημιουργικό κλίμα η Κοπή Πίτας των Αρχιτεκτόνων Λεμεσού - Ευχές για αειφόρο ανάπτυξη της Λεμεσού

18/1/2020

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο οίκημα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην Λεμεσό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Τη «Φιλοξενία Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη» εισάγει από φέτος το θέατρο Ριάλτο

11/1/2020

Με στόχο την εδραίωση θεσμών, αντίστοιχων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών του εξωτερικού. το θέατρο Ριάλτο εφαρμόζει από φέτος το πρόγραμμα “Φιλοξενίας Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη” (Associate Artist Residence)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
«1η Παγκύπρια Ημερίδα «Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός»

9/1/2020

Δελτίο Τύπου από τον Σύνδεσμο Γονέων Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού, για τη σχολική χρονιά 2019-2020:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βοήθεια σε 850 οικογένειες τα Χριστούγεννα από την εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού

8/1/2020

Βοήθεια σε 850 οικογένειες απ’ όλη την Κύπρο, πρόσφερε η εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού στα πλαίσια της εκστρατείας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα», του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Αναβαθμίζεται το ξενοδοχείο "Ρόδον" στον Αγρό, κλειστό για το κοινό από 7 μέχρι 22 Ιανουαρίου

7/1/2020

Αναβαθμίζεται το γνωστό ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό και για το λόγω αυτό θα παραμένει κλειστό για τις επόμενες μέρες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού “H Πρόοδος” Δημόσια Λτδ, αναφέρει πως για συμπληρωματικές εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενοδοχείο Ρόδον θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από 7 μέχρι 22 Ιανουαρίου, ενώ από 23 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Χριστουγεννιάτικο Mήνυμα Δημάρχου Λεμεσού

21/12/2019

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Λεμεσού για μια πόλη που εξελίσσεται και προοδεύει όπως η Λεμεσός

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
«The Xmas Music Love Tour” Θα προσφέρει και αυτά τα Χριστούγεννα μελωδίες αγάπης

17/12/2019

Το Stelios Pissis Music Foundation, συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα την πρωτοβουλία της Μουσικής Δράσης Προσφοράς «The Xmas Music Love Tour” φέρνοντας τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, μέσω live performances από επαγγελματίες μουσικούς και εμψυχωτές, κοντά σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες ζωής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Άγιος Βασίλης από την Φινλανδία κάνει στάση στην πόλη μας

15/12/2019

Ο αυθεντικός Άγιος Βασίλης από την μακρινή Φινλανδία, έρχεται στη πόλη μας την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019,από τις 3:00 μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), για να φωτογραφηθεί ΔΩΡΕΑΝ με τα παιδιά.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')