ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ«1η Παγκύπρια Ημερίδα «Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός»

9/1/2020

Δελτίο Τύπου από τον Σύνδεσμο Γονέων Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού, για τη σχολική χρονιά 2019-2020:

 

Ο σύνδεσμος γονέων του Λανιτείου Λυκείου, σε συνεργασία με τους συνδέσμους γονέων των αθλητικών σχολείων μέσης εκπαίδευσης, διοργανώνει την 1η Παγκύπρια Ημερίδα με θέμα “Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός”.

Αφορά όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους (καθηγητές, μαθητές, προπονητές), σώματα και φορείς της πολιτείας που εμπλέκονται στην χάραξη πολιτικής που αφορά τον θεσμό.

Έτσι η ημερίδα, έχει ως σκοπό την παρουσίαση της πορείας αθλητικών σχολείων και των αναγκών που προκύπτουν, μέσα από την αποστολή τους, δια μέσου Ομιλίας με θέμα «Το Πρότυπο Αθλητικό Σχολείο»

Παρουσίαση της έρευνας που διεξήγαγε το παιδαγωγικό ινστιτούτο με τίτλο « Αξιολόγηση του Θεσμού του Αθλητικού Σχολείου Αύγουστος 2019»

Παρουσίαση των στόχων και της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Παρουσίαση του προγράμματος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού «Χορηγία Νέων Ταλέντων»

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

1. Χαιρετισμό από τον έντιμο Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, κύριο Πρόδρομο Προδρόμου

2. Ομιλία με θέμα «Το Πρότυπο Αθλητικό Σχολείο» από τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητή Δρ. Νίκο Καρτακούλλη.

3. Παρουσίαση της έρευνας που διεξήγαγε το παιδαγωγικό ινστιτούτο με τίτλο « Αξιολόγηση του Θεσμού του Αθλητικού Σχολείου Αύγουστος 2019» από την Προϊσταμένη Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρ. Χριστιάνα Νικολάου.

4. Παρουσίαση των στόχων και της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για το αθλητικό σχολείο από την Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του Υ.Π.Π.Α.Ν κυρία Ελευθερία Χατζηστεφάνου.

5. Παρουσίαση του προγράμματος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού «Χορηγία Νέων Ταλέντων» από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κύριο Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θεσμικός Χορηγός: Εφορία Ελληνικών εκπαιδευτηρίων Λεμεσού

Χορηγοί: Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθριν Λανίτη , Μαρίνος Ν Παναγιωτίδης, Α Μ Αριστείδου (Υλικά Οικοδομής) ΛΤΔ, Olympus Sports & Trading Ltd, ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού ,Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου

1η Παγκύπρια Ημερίδα «Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός»

11/1/2020 10πμ, Λανίτειο Θέατρο, Λεμεσός.

ΠΑ μέχρι 8/1/2020 στο 99154647.

ΥΓ.: Στηρίζουμε «Την Μεγάλη πρόκριση της Μαθήτριας – Αθλήτριας του Λανιτείου Λυκείου Μαριλένας Μακρή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!!! Καλή Επιτυχία Μαριλένα»!!!


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020

11/5/2020

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020 αναδιαμορφώνεται ως εξής:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Διακοπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδοδρομίας στην Ελλάδα εξ'αιτίας του Κορωνοϊού

13/3/2020

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε στη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εγκαίνια Πλατείας Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη

28/2/2020

Ο Δήμος Λεμεσού τελεί τα εγκαίνια της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Λ. ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗ στην οδό Νίκου Ρούσου στη Λεμεσό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Στο Καρναβάλι "Λέμε Ναι" - Δες που έχει απόψε η πόλη ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

27/2/2020

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ απόψε στο μεγάλο χορό της Πέμπτης στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Σε ένα άκρως εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με 10 υπέροχους μουσικούς.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Oι Δήμαρχοι Πάφου και Λεμεσού συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους ισραηλινούς ομολόγους τους σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού

26/2/2020

Επίσκεψη στην Πάφο και συνάντηση με τους Δημάρχους Πάφου και Λεμεσού Φαίδωνα Φαίδωνος και Νίκο Νικολαΐδη αντίστοιχα, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία 8 Δημάρχων από το Βόρειο Ισραήλ, με την ευκαιρία της έναρξης απευθείας πτήσεων της ισραηλινής εταιρείας ISRAIR από την Χάϊφα προς το αεροδρόμιο Πάφου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βραβεύονται σήμερα οι "Πράσινες Πόλεις "

24/2/2020

Τελετή βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων της Κύπρου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Μικροί καρναβαλιστές ετοιμαστείτε είναι η στιγμή σας, με εκκίνηση τα φώτα τροχαίας του Δημοσίου Κήπου στο Παραλιακό δρόμο

23/2/2020

Όλα έτοιμα για την Λεμεσιανή παιδική παρέλαση. Ο Δήμος Λεμεσού σας περιμένει στις 11:30 στην Παιδική Λεμεσιανή Καρναβαλίστικη Παρέλαση με εκκίνηση τα φώτα τροχαίας του Δημοσίου Κήπου στο Παραλιακό δρόμο, με κατεύθυνση το παλιό Λιμάνι και κατάληξη το χώρο στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης).Της παρέλασης θα προπορεύεται ο Βασιλιάς Λεμέσιος Μαχαραγιάς της πόλης με το εντυπωσιακό του άρμα. Συμμετέχουν οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης βρίσκεται στο θρόνο του και μας καλέι σε ξέφρενους ρυθμούς

21/2/2020

Στο θρόνο του βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης, ο οποίος έκανε πανηγυρικά την είσοδο του στη Λεμεσό, με το άρμα και τη συνοδεία του, παρουσία των δημοτικών αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βράβευση αρίστων αθλητών και Σωματείων της Γερμασόγειας

19/2/2020

Ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, 2020 και ώρα 7:00μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως του Δημοτικού Σχολείου Γερμασόγειας (περιοχή Πανιώτη), τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και Σωματείων της Γερμασόγειας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εκθέσεις με θέμα το Καρναβάλι απόψε στη Λεμεσό

19/2/2020

Εκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου στην Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια και έκθεση με τίτλο << Καρναβάλια >> οργανώνετε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καλλιτεχνών ΤΕΧΝΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')