ΕΙΔΗΣΕΙΣΓια 3η χρονιά μετά από 8 χρόνια υπερχείλισε το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου ο Κούρης

8/1/2020

Υπερχείλισε στις 12:00 το βράδυ και το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου ο Κούρης, ο οποίος αποτελεί το 35% της ολικής χωρητικότητας των φραγμάτων της χώρας

 

Η Τεχνητή Λίμνη Κούρη , χωρητικότητας 115 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού υπερχείλισε τρεις φορές από την ημέρα κατασκευής της έως σήμερα:

4 Μαρτίου 2004
6 Απριλίου 2012
7 Ιανουαρίου 2020
Μετά από άλλα οκτώ χρόνια, το φράγμα του Κούρη υπερχείλισε κατά τη διάρκεια της νύχτας και αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το θέαμα, ενώ  η περιοχή αναμένεται ν`αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετούς συμπολίτες μας.


Άλλα 11 υπερχείλισαν
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το φράγμα του Κούρη άλλα εννέα φράγματα της ελεύθερης Κύπρου έχουν υπερχειλίσει, μεταξύ τους και αυτό του Ασπρόκρεμμου στην Επαρχία Πάφου, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα του τόπου μας. Τα άλλα οκτώ φράγματα που υπερχείλισαν είναι τα φράματα της Ευρέτου στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, το φράγμα των Πολεμιδιών, της  Καλαβασού, της Γερμασόγειας, της Αρμίνου, του Ασπρόκρεμμου, της Κανναβιού, της Αργάκας,, του Πωμού, του Ξυλιάτου και του Καλοπαναγιώτη.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19

3/7/2020

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,538 εργαστηριακών διαγνώσεων δεν εντοπίστηκε κρούσμα του ιού SARS-CoV-2.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπό κράτηση ο πατέρας της λογίστριας για την υπόθεση απάτης στην Λεμεσό

3/7/2020

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο εναντίον του 73χρονου πατέρα της 49χρονης υπεύθυνης λογιστηρίου ομίλου εταιρειών στη Λεμεσό, σε σχέση με την υπόθεση έκδοσης πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και κλοπής δεκάδων χιλιάδες ευρώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπό κράτηση οι δύο που λήστεψαν 66χρονη στη Λεμεσό

3/7/2020

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 47χρονου Ε/κ και 49χρονου Ευρωπαίου πολίτη, για την επίθεση και τη ληστεία 66χρονης, την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ακυρώθηκε η φετινή Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό

3/7/2020

Η πανδημία έφερε τελικά την ακύρωση της φετινής Γιορτής του Κρασιού της Λεμεσού, με το Δήμο Λεμεσού να προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση μικρότερης έκτασης εκδηλώσεων περί το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ταξιδιώτες από Κύπρο δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στην Βρετανία

3/7/2020

Τη λίστα με τις 59 χώρες και περιοχές που θα αποτελούν ταξιδιωτικούς διαδρόμους με την Αγγλία και όσοι φτάνουν από αυτές δεν θα υποχρεούνται σε 14ήμερη καραντίνα έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανική Κυβέρνηση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέτρα για μείωση της κίνησης τα Σαββατοκύριακα!

3/7/2020

Μέτρα για την κατά το μεγαλύτερο δυνατό μείωση της ταλαιπωρίας των εκδρομέων κατά τις κυριακάτικες εξορμήσεις τους, λαμβάνει η Αστυνομία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Κακουργιοδικείο οδηγείται η υπόθεση με το κύκλωμα παραγωγής ναρκωτικών

3/7/2020

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 2 Σεπτεμβρίου, παραπέμφθηκαν σήμερα τα πέντε πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση κυκλώματος λειτουργίας εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα μεθαμφεταμίνης.ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οδηγοί προσοχή! Εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους σε όλη την Κύπρο

2/7/2020

Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα το πρωί σήμερα Πέμπτη, 2 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')