ΕΙΔΗΣΕΙΣΑνακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη Λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό

5/12/2019

Αναφορικά με την αναβάθμιση της Λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

 

Η διεύρυνση και βελτίωση της Λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως, έχει ήδη περιληφθεί στον προϋπολογισμό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και η κάλυψη της δαπάνης θα διενεργηθεί με κυβερνητική συνεισφορά σε ποσοστό 80% και 20% εκ μέρους της οικείας Δημοτικής Αρχής. Το έργο έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις.

Στις 19 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση του έργου με βελτίωση και διεύρυνση του τμήματος της υφιστάμενης λεωφόρου από τη συμβολή της με την οδό Στ. Κυριακίδη μέχρι τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου. Περί τα τέλη του 2020, ξεκινά η Β’ Φάση για την οποία έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις ενώ η Γ’ Φάση που αφορά το Τμήμα της λεωφόρου από τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι την οδό Αγ. Πέτρου και Παύλου θα προωθηθεί με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης.
Θέλουμε να επαναβεβαιώσουμε ότι το εν λόγω έργο αποτελεί προτεραιότητα για το  Υπουργείο Εσωτερικών. Κατανοούμε πλήρως τις αντιδράσεις από την ταλαιπωρία που υφίστανται οι δημότες, προσδοκία όμως είναι ότι η ολοκλήρωση του έργου θα απαμβλύνει την κυκλοφοριακή φόρτιση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, πρώτιστα των κατοίκων, αλλά και όσων διακινούνται στην περιοχή.

Ωστόσο στους δρόμους θα βγουν το ερχόμενο Σάββατο οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας και των γειτονικών βόρειων κοινοτήτων, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη άνετου και ασφαλούς οδικού δικτύου σύνδεσης των περιοχών τους με την πόλη της Λεμεσού. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φίλων Αγίας Φύλα και των Λαϊκών Οργανώσεων, οργανωμένα σύνολα και κάτοικοι των επηρεαζόμενων περιοχών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική οδό Αγίας Φυλάξεως (κοντά στο σταθμό βενζίνης Πετρολίνα) και θα αποκόψουν συμβολικά την κυκλοφορία, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές ώστε να πάρουν ουσιαστικά μέτρα επίλυσης του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'


ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αίθριος ο καιρός σήμερα

11/8/2020

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εικοσιδύο αφίξεις και αναχωρήσεις σήμερα στο αεροδρόμιο Πάφου

11/8/2020

Έντεκα αφίξεις και έντεκα αναχωρήσεις αναμένονται σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απόψε κορυφώνεται η βροχή των Περσείδων!

11/8/2020

Τα πιο γνωστά πεφταστέρια, οι φωτεινές Περσείδες, φθάνουν στο αποκορύφωμά τους τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναστολή λειτουργίας μίνι μάρκετ στη Λάρνακα... Παραβίαζε τα μέτρα

11/8/2020

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για εφαρμογή του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσικό ΥΠΟΙΚ: Η Κύπρος συμφώνησε με τους όρους μας

11/8/2020

Η Κύπρος συμφώνησε με τους όρους της Ρωσίας για την αύξηση του φόρου σε εισοδήματα από μερίσματα και από τόκους στο 15%, αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία Μητσοτάκη- Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

11/8/2020

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για επίθεση εναντίον 80χρονου με κατσαβίδι

11/8/2020

Η Αστυνομία αναζητεί το πιο πρόσωπο προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση τραυματισμού 80χρονου που διαπράχθηκε στις 3 Αυγούστου, 2020.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δραματική έκκληση Υπ. Υγείας προς αιμοδότες... Επικίνδυνα χαμηλά τα αποθέματα

11/8/2020

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι τα αποθέματα παραγώγων αίματος βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και αρκετές μέρες για ανάκαμψη των αποθεμάτων αίματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
35χρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονή του... Χάθηκαν τα ίχνη του χθες

11/8/2020

35χρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στην Λευκωσία.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')