ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΞεκινούν συζητήσεις με στόχο τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για την Λεμεσό του 2040

15/11/2019

O ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, προχωρούν στη διεξαγωγής της σειράς συζητήσεων “Limassol 2040” που στόχο έχει την δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για την Λεμεσό μέσα από την συμμετοχή των πολιτών, των οργανωμένων συνόλων, αλλά και των αρχών της πόλης. Παρόμοιο στρατηγικό πλάνο είχαν πολλές άλλες πόλεις ανά το παγκόσμιο τις προηγούμενες δεκαετίες (Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Τόκυο, Γάνδη κλπ) και πολλές από αυτές το έχουν υλοποιήσει.

 


Ως πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας, έχουν διευθετηθεί δύο εναρκτήριες συζητήσεις με τη μορφή διαλογικής συζήτησης (τύπου debate) στη βάση των κανόνων διεξαγωγής συζητήσεων του Oxygono.

Η πρώτη συζήτηση θα διεξαχθεί τη Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Τάσος Παπαδόπουλος στη Λεμεσό. Συμμετέχουν οι: Σπύρος Πολλάλης (καθηγητής στο Harvard University για θέματα αστικού σχεδιασμού – Design Technology and Management), Κωνσταντίνος Κωνσταντή (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΤΕΚ), Ηρακλής Αχνιώτης (Επαρχιακός Λειτουργός ΤΠΟ Λεμεσού) και Κυριάκος Ξυδιάς (Δήμαρχος Γερμασόγειας). Συντονίζει η δημοσιογράφος Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου.

Η δεύτερη συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Τάσος Παπαδόπουλος στη Λεμεσό. Συμμετέχουν οι: Νίκος Νικολαΐδης (Δήμαρχος Λεμεσού) και Παντελής Ευτυχίου Γεωργίου (Δήμαρχος Ύψωνα). 

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, “Sustainable Urban Governance trough Augmented Reality” (SUGAR), το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Το OXygono τρέχει αντίστοιχη πρωτοβουλία για το μακροπρόθεσμο όραμα της πόλης της Λάρνακας (www.larnaca2040.org), της Λευκωσίας (www.nicosia2040.org) και στοχεύει να πράξει το ίδιο και για την Πάφο με αντίστοιχες συνεργασίες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ανώτατη τιμητική διάκριση απόψε στον Παύλο Κοντίδη από το Δήμο Λεμεσού

23/1/2020

Ο Δήμος Λεμεσού μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, αποφάσισε να απονέμει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Λεμεσού, το «Χρυσό Κλειδί της πόλης» στον Ολυμπιονίκης μας Παύλο Κοντίδη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Μελέτη ΤΕΠΑΚ για τις ευεργετικές επιδράσεις της ευρύτερης περιοχής Τροόδους στην ανθρώπινη υγεία κατά την περίοδο του καλοκαιριού

20/1/2020

Νέα μελέτη για την ανάδειξη των δυνητικά ευεργετικών επιδράσεων του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής Τροόδους στην ανθρώπινη υγεία κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Σε ιδιαίτερα θερμό και δημιουργικό κλίμα η Κοπή Πίτας των Αρχιτεκτόνων Λεμεσού - Ευχές για αειφόρο ανάπτυξη της Λεμεσού

18/1/2020

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο οίκημα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην Λεμεσό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Τη «Φιλοξενία Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη» εισάγει από φέτος το θέατρο Ριάλτο

11/1/2020

Με στόχο την εδραίωση θεσμών, αντίστοιχων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών του εξωτερικού. το θέατρο Ριάλτο εφαρμόζει από φέτος το πρόγραμμα “Φιλοξενίας Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη” (Associate Artist Residence)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
«1η Παγκύπρια Ημερίδα «Το Αθλητικό Σχολείο ως Θεσμός»

9/1/2020

Δελτίο Τύπου από τον Σύνδεσμο Γονέων Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού, για τη σχολική χρονιά 2019-2020:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βοήθεια σε 850 οικογένειες τα Χριστούγεννα από την εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού

8/1/2020

Βοήθεια σε 850 οικογένειες απ’ όλη την Κύπρο, πρόσφερε η εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού στα πλαίσια της εκστρατείας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα», του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Αναβαθμίζεται το ξενοδοχείο "Ρόδον" στον Αγρό, κλειστό για το κοινό από 7 μέχρι 22 Ιανουαρίου

7/1/2020

Αναβαθμίζεται το γνωστό ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό και για το λόγω αυτό θα παραμένει κλειστό για τις επόμενες μέρες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού “H Πρόοδος” Δημόσια Λτδ, αναφέρει πως για συμπληρωματικές εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενοδοχείο Ρόδον θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από 7 μέχρι 22 Ιανουαρίου, ενώ από 23 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Χριστουγεννιάτικο Mήνυμα Δημάρχου Λεμεσού

21/12/2019

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Λεμεσού για μια πόλη που εξελίσσεται και προοδεύει όπως η Λεμεσός

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
«The Xmas Music Love Tour” Θα προσφέρει και αυτά τα Χριστούγεννα μελωδίες αγάπης

17/12/2019

Το Stelios Pissis Music Foundation, συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα την πρωτοβουλία της Μουσικής Δράσης Προσφοράς «The Xmas Music Love Tour” φέρνοντας τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, μέσω live performances από επαγγελματίες μουσικούς και εμψυχωτές, κοντά σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες ζωής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Άγιος Βασίλης από την Φινλανδία κάνει στάση στην πόλη μας

15/12/2019

Ο αυθεντικός Άγιος Βασίλης από την μακρινή Φινλανδία, έρχεται στη πόλη μας την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019,από τις 3:00 μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), για να φωτογραφηθεί ΔΩΡΕΑΝ με τα παιδιά.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')