ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΟ Υπουργός Παιδείας στη Σχολή Ομόδους για να παρακολουθήσει τη διαδικασία εμφιάλωσης του ερυθρού και λευκού οίνου

13/11/2019

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Κώστας Χαμπιαούρης, θα μεταβεί στην κοινότητα Ομόδους, την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 στις 10π.μ., για να παραστεί και να παρακολουθήσει τη διαδικασία εμφιάλωσης του ερυθρού και λευκού οίνου, καθώς και της ζιβανίας, στο οινοποιείο ΛΙΝΟΣ.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο οίνος και η ζιβανία αποτελούν την πρώτη παραγωγή του νεοσύστατου τμήματος του Κλάδου της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Αμπελουργίας-Οινοποιίας» στη Σχολή Ομόδους, αφού το οινοποιείο ΛΙΝΟΣ έχει παραχωρήσει ευγενώς έναν αμπελώνα στο εν λόγω τμήμα της Σχολής, για σκοπούς πρακτικής και βιωματικής εξάσκησης των μαθητών και μαθητριών του τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από σχετικό αίτημα των τοπικών Αρχών, αλλά και μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προχώρησε, τον Σεπτέμβρη του 2019, στην εισαγωγή δύο νέων Κλάδων Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Σχολή Ομόδους, της «Αμπελουργίας – Οινοποιίας» και της «Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας». Πρόθεση και προτεραιότητα του Υπουργείου είναι όπως η εκπαίδευση προσφέρεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περιοχή διαμονής των παιδιών, ειδικά όταν πρόκειται για απομακρυσμένες περιοχές, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και, συνεπώς, την ευκαιρία να εφοδιάζονται με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κάθε περιοχής. Απώτερος στόχος είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η στήριξη των μη αστικών περιοχών, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες να παραμένουν στην περιοχή καταγωγής τους. Παράλληλα, με την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, όπως αυτή που αναφέρεται πιο πάνω, ενισχύεται και η Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, κάτι που αποτελεί στόχο υπό έμφαση των προγραμματικών δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι το τμήμα του Κλάδου «Αμπελουργίας-Οινοποιίας» της Σχολής Ομόδους διατηρεί μία συνεχή, άψογη και αδιάρρηκτη συνεργασία με όλα τα τοπικά οινοποιεία.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού

6/12/2019

Ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2-8 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιεί στις 8.12.2019 στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού από τις 11:00π.μ - 7:00μ.μ, εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού στον άνθρωπο αλλά και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Διασφάλιση δικαιωμάτων των ΑμεΑ, ζητά επιστημονικό συνέδριο, στη Λεμεσό

5/12/2019

Ψηλά στην ημερήσια διάταξη των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Πολιτείας, θα πρέπει να τεθεί η διασφάλιση άσκησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, ζητούν οι σύνεδροι επιστημονικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εορταστικές εκδηλώσεις για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Ύψωνα

5/12/2019

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου Ύψωνα σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου την Παρασκευή 6/12 και ώρα 19.30 στην πλατεία του Δημαρχείου.Ά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κολύμπι ελπιδας και αγάπης - «Κολυμπώ με τους Ο.Υ.Κ. για τους μικρούς ήρωες»

3/12/2019

O Σ.Ε.ΒΑ.Κ στηρίζει τους μικρούς ήρωες του παιδοογκολογικού του Μακάριου Νοσοκομείου και κολυμπούν στη Λεμεσό, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου για 3η συνεχόμενη χρονιά γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά μόνο του αλλά και για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο και τη λευχαιμία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Όμορφες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Γερμασόγειας

2/12/2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας, ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του στις 4 Δεκεμβρίου, 2019 στην πλατεία του χωριού Γερμασόγειας και στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, 2019, στο πάρκο Γλαύκου Κληρίδη στην οδό Αμερικάνας (δρόμος ξενοδοχείου Ατλάντικα Μιραμάρε).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ο καθιερωμένος αγώνας της χρονιάς πλησιάζει!

29/11/2019

Αυτό είναι το τελευταίο γεγονός του 2019 - Psaltis – ENEOS Classic Car Championship .

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Νέες ευκαιρίες εργοδότησης στην Ευρώπη, πρόσφερε η έκθεση 'Get a Job', στη Λεμεσό

29/11/2019

Μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους για εργοδότηση σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, προσέφερε και φέτος η έκθεση "Get a Job", που οργάνωσε για τρίτη χρονιά η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, σε συνεργασία με το δίκτυο EURES.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ποιά βιτρίνα θα ξεχωρίσει τα χριστούγεννα στη Λεμεσό;

27/11/2019

Ο Δήμος Λεμεσού προκηρύσσει διαγωνισμό για την καλύτερη διακόσμηση Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας σε καταστήματα που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων Λεμεσού. Οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες παρακαλούνται όπως δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μέχρι την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται στην ανακοίνωση.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Χαμόγελα στη Λεμεσό για τήν ανακήρυξη της πόλης σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού

27/11/2019

Ο Δήμος Λεμεσού, εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του για την ανακήρυξη της πόλης μας σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2020. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμού Αθλητισμού ACES EUROPE για την εμπιστοσύνη του προς το Δήμο μας, την οποία θα τιμήσουμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να αποτελέσει η πόλη μας πρότυπο και παράδειγμα αθλητικής πόλης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Γιορτινή χριτουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Λεμεσό για όλο το Δεκέμβριο

27/11/2019

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί να γιορτάσετε τα φετινά Χριστούγεννα στη Λεμεσό μας. Από τις 30.11.2019 η πόλη φωτίζεται γιορτινά και μέχρι τις 31.12.2019 έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με γιορτινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')