ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΟ Υπουργός Παιδείας στη Σχολή Ομόδους για να παρακολουθήσει τη διαδικασία εμφιάλωσης του ερυθρού και λευκού οίνου

13/11/2019

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Κώστας Χαμπιαούρης, θα μεταβεί στην κοινότητα Ομόδους, την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 στις 10π.μ., για να παραστεί και να παρακολουθήσει τη διαδικασία εμφιάλωσης του ερυθρού και λευκού οίνου, καθώς και της ζιβανίας, στο οινοποιείο ΛΙΝΟΣ.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο οίνος και η ζιβανία αποτελούν την πρώτη παραγωγή του νεοσύστατου τμήματος του Κλάδου της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Αμπελουργίας-Οινοποιίας» στη Σχολή Ομόδους, αφού το οινοποιείο ΛΙΝΟΣ έχει παραχωρήσει ευγενώς έναν αμπελώνα στο εν λόγω τμήμα της Σχολής, για σκοπούς πρακτικής και βιωματικής εξάσκησης των μαθητών και μαθητριών του τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από σχετικό αίτημα των τοπικών Αρχών, αλλά και μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προχώρησε, τον Σεπτέμβρη του 2019, στην εισαγωγή δύο νέων Κλάδων Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Σχολή Ομόδους, της «Αμπελουργίας – Οινοποιίας» και της «Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας». Πρόθεση και προτεραιότητα του Υπουργείου είναι όπως η εκπαίδευση προσφέρεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περιοχή διαμονής των παιδιών, ειδικά όταν πρόκειται για απομακρυσμένες περιοχές, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και, συνεπώς, την ευκαιρία να εφοδιάζονται με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κάθε περιοχής. Απώτερος στόχος είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η στήριξη των μη αστικών περιοχών, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες να παραμένουν στην περιοχή καταγωγής τους. Παράλληλα, με την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, όπως αυτή που αναφέρεται πιο πάνω, ενισχύεται και η Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, κάτι που αποτελεί στόχο υπό έμφαση των προγραμματικών δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι το τμήμα του Κλάδου «Αμπελουργίας-Οινοποιίας» της Σχολής Ομόδους διατηρεί μία συνεχή, άψογη και αδιάρρηκτη συνεργασία με όλα τα τοπικά οινοποιεία.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020

11/5/2020

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020 αναδιαμορφώνεται ως εξής:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Διακοπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδοδρομίας στην Ελλάδα εξ'αιτίας του Κορωνοϊού

13/3/2020

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε στη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εγκαίνια Πλατείας Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη

28/2/2020

Ο Δήμος Λεμεσού τελεί τα εγκαίνια της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Λ. ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗ στην οδό Νίκου Ρούσου στη Λεμεσό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Στο Καρναβάλι "Λέμε Ναι" - Δες που έχει απόψε η πόλη ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

27/2/2020

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ απόψε στο μεγάλο χορό της Πέμπτης στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Σε ένα άκρως εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με 10 υπέροχους μουσικούς.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Oι Δήμαρχοι Πάφου και Λεμεσού συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους ισραηλινούς ομολόγους τους σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού

26/2/2020

Επίσκεψη στην Πάφο και συνάντηση με τους Δημάρχους Πάφου και Λεμεσού Φαίδωνα Φαίδωνος και Νίκο Νικολαΐδη αντίστοιχα, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία 8 Δημάρχων από το Βόρειο Ισραήλ, με την ευκαιρία της έναρξης απευθείας πτήσεων της ισραηλινής εταιρείας ISRAIR από την Χάϊφα προς το αεροδρόμιο Πάφου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βραβεύονται σήμερα οι "Πράσινες Πόλεις "

24/2/2020

Τελετή βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων της Κύπρου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Μικροί καρναβαλιστές ετοιμαστείτε είναι η στιγμή σας, με εκκίνηση τα φώτα τροχαίας του Δημοσίου Κήπου στο Παραλιακό δρόμο

23/2/2020

Όλα έτοιμα για την Λεμεσιανή παιδική παρέλαση. Ο Δήμος Λεμεσού σας περιμένει στις 11:30 στην Παιδική Λεμεσιανή Καρναβαλίστικη Παρέλαση με εκκίνηση τα φώτα τροχαίας του Δημοσίου Κήπου στο Παραλιακό δρόμο, με κατεύθυνση το παλιό Λιμάνι και κατάληξη το χώρο στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης).Της παρέλασης θα προπορεύεται ο Βασιλιάς Λεμέσιος Μαχαραγιάς της πόλης με το εντυπωσιακό του άρμα. Συμμετέχουν οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης βρίσκεται στο θρόνο του και μας καλέι σε ξέφρενους ρυθμούς

21/2/2020

Στο θρόνο του βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης, ο οποίος έκανε πανηγυρικά την είσοδο του στη Λεμεσό, με το άρμα και τη συνοδεία του, παρουσία των δημοτικών αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βράβευση αρίστων αθλητών και Σωματείων της Γερμασόγειας

19/2/2020

Ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, 2020 και ώρα 7:00μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως του Δημοτικού Σχολείου Γερμασόγειας (περιοχή Πανιώτη), τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και Σωματείων της Γερμασόγειας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εκθέσεις με θέμα το Καρναβάλι απόψε στη Λεμεσό

19/2/2020

Εκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου στην Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια και έκθεση με τίτλο << Καρναβάλια >> οργανώνετε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καλλιτεχνών ΤΕΧΝΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')