ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτη Λεμεσό συνεχίστηκε η ενημέρωση της Πολιτικής Άμυνας για τις πλημμύρες

6/11/2019

Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε χθες ο τρίτος κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων που οργανώνει η Πολιτική Άμυνα για τον κίνδυνο πλημμύρας και τους διαδραστικούς πλημμυρικούς χάρτες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Δήμων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργανισμών.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αν. Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Πολιτικής Άμυνας  (ΠΕΔΠΑ), στη Λεμεσό, Ολύβια Μιχαηλίδου, παρουσίασε τα μέτρα αυτοπροστασίας που αφορούν τον καθένα, ως επίσης και τα μέτρα αυτοπροστασίας, τόσο για πεζούς, όσο και οδηγούς οχημάτων, σημειώνοντας ότι "στόχος όλων είναι η προστασία του πολίτη".
 
Τόνισε δε ότι είναι σημαντικός ο έλεγχος των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς επίσης και η εκτέλεση έργων συγκράτησης, με την απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων και των φύλλων των δέντρων.
 
Ο Ανώτερος Λειτουργός της Πολιτικής Άμυνας , Νικόλας Πάρης, σε ομιλία του για την Εθνική Εκτίμηση Κινδύνων τόνισε "τη σημασία της ολοένα και μεγαλύτερης συνοχής αρμοδιοτήτων στον τομέα της πολιτικής προστασίας", καθώς και την ανάγκη για "ενίσχυση της νομικής βάσης του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κινδύνων".  Παρουσίασε, επίσης, τους κινδύνους που προκύπτουν για την Κύπρο και ανέλυσε διεξοδικά τα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά.
 
Επίσης, η υδρολόγος του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Νατάσα Νεοκλέους, παρουσίασε τους Διαδραστικούς Πλημμυρικούς Χάρτες που ετοίμασε το τμήμα και σημείωσε ότι αυτοί αφορούν τις παραποτάμιες περιοχές πλημμύρας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
 
Για το σκοπό αυτό έχουν επισημανθεί 19 περιοχές πλημμύρας σε όλη την Κύπρο, είπε, ενώ στη Λεμεσό εντοπίζονται τέσσερις περιοχές..
 
Εξάλλου,  το μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Μαρλέν Βάσκες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνέργεια των αρμοδίων φορέων με το Πανεπιστήμιο θα συμβάλει ώστε οι αποφάσεις να στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες.
 
Η δρ. Βάσκες παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg  Ελλάδας-Κύπρου για την ανάπτυξη διασυνοριακού, καινοτόμου και ευφυούς συστήματος διαχείρισης πόρων, λήψεως αποφάσεων και εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και ανθρωπογενών και κοινωνικών κρίσεων.
 
Είναι σημαντική, τόνισε, "η ενίσχυση της επάρκειας των αρμοδίων αρχών, σε Ελλάδα και Κύπρο, για την αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και κρίσεων", ενώ υπογράμμισε τη σημασία της βελτίωσης του χρόνου λήψεως των αποφάσεων για την αντιμετώπιση τους. Υπέδειξε, παράλληλα, την αναγκαιότητα συνεργασίας των αρμοδίων αρχών για την έγκαιρη ενημέρωση την φορέων και των πολιτών προς αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, την 3η Ταξιαρχία Υποστήριξης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δήμο Κ. Πολεμιδιών, το Δήμο Ύψωνα, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων,  το Τμήμα Πολεοδομίας,  το Τμήμα Δασών,  το ΕΤΕΚ, το ΤΕΠΑΚ, το Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ παρόντα ήταν στελέχη της Πολιτικής Άμυνας και στελέχη από τον Σταθμό Πολιτικής Άμυνας Γερμασόγειας.
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα προς τους ομιλητές και "έτσι να διεξαχθεί ένας πολύ παραγωγικός διάλογος", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διεξαγωγή εργασιών δείτε ποιές περιοχές επηρεάζονται

20/2/2020

Εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων, εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο και εργασίες συντήρησης οδικού φωτισμού σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού και στις δύο κατευθύνσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τελευταίο αντίο την Παρασκευή στον Αμερίκο Αργυρίου

20/2/2020

Ανακοίνωση του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, αναφέρει πως "Ο αγαπημένος παιδίατρος όλης της Κύπρου, ανάλωσε τη ζωή του προσφέροντας υπηρεσίες για τις οποίες τιμήθηκε στην Κύπρο και στην Ευρώπη και για τις οποίες θα έχει αιώνια την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
40χρονος σηνελήφθη για κατοχή αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων

20/2/2020

Μέλη της Αστυνομίας (ΟΠΕ Λεμεσού), ενώ βρίσκονταν χθες βράδυ σε μηχανοκίνητη περιπολία σε περιοχή της Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο, αυτοκίνητο που κινείτο ύποπτα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξέφρενο γλέντι αύριο στη Λεμεσό με το "μότο" της ημέρας "Εδώ Λεμεσός! Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι!"

19/2/2020

Με μουσικές, παραδοσιακά τραγούδια και δρώμενα από νωρίς το πρωί θα γιορτάσει η Λεμεσός την Τσικνοπέμπτη, ενώ όπως κάθε χρόνο σε κάθε γωνιά της Λεμεσού θα στηθούν στους δρόμους και τις αυλές ψησταριές με κέφι, καλή διάθεση και κρασί να τηρήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Δείτε το πρόγραμμα που ετοίμασε ο Δήμος Λεμεσού για την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου FeSTEM του Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής

19/2/2020

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ FeSTEM (Female Empowerment in Science, Technology, Engineering and Mathematics in Higher Education) στις 30-31 Ιανουαρίου, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο πρόγραμμα FeSTEM, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετέχουν 6 εταίροι από 5 χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Σλοβενία). Την Κύπρο εκπροσωπεί το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής (http://www.socialcomputing.eu), το οποίο είναι υπεύθυνο για το συντονισμό του προγράμματος, με επιστημονική υπεύθυνο την Δρ. Αντιγόνη Παρμαξή. Στο έργο συμμετέχουν από πλευράς του Tεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Επίκουρη Καθηγήτρια Άντρη Ιωάννου και ο Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης. Τα αποτελέσματα του έργου αναμένεται ότι θα συμβάλουν καθοριστικά ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να αυξήσουν σημαντικά τη διεθνή τους απήχηση στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, επιτυγχάνοντας σχετικές δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια του χώρου ενδιαφέροντος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επικρατεί πυκνή ομίχλη στις περιοχές Τροόδους και Προδρόμου.

19/2/2020

Φωτογραφίες από το Τρόοδος απέστειλαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Τροόδους δίνοντας εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί το πρωί σήμερα Τετάρτη, στις περιοχές Τροόδους και Προδρόμου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνάντηση με αντικείμενο τις δράσεις στην Εθνική Στρατηγική για Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους

18/2/2020

Τα αναπτυξιακά έργα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων συζητήθηκαν σε συνάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Γιώργου Σαββίδη με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό που να διερευνάται για κορωνοϊό, δηλώνει το Υπουργείο Υγείας

18/2/2020

Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό που να διερευνάται για κορωνοϊό, δηλώνει το Υπουργείο Υγείας ύστερα από δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες alphanews.live και philenews.com που κάνουν λόγο για ύπαρξη ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού-

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλοπιμαίες μοτοσικλέτες προσπαθούσαν να αποσυναρμολογήσουν νεαροί στη Λεμεσό, σύλληψη 13χρονης

17/2/2020

Συνολικά τρεις κλοπιμαίες μοτοσικλέτες εντόπισαν χθες βράδυ μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού, ενώ πέντε νεαρά πρόσωπα που επιχειρούσαν να τις αποσυναρμολογήσουν τράπηκαν σε φυγή. Για την υπόθεση συνελήφθη μια 13χρονη, η οποία αφού ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σχολεία - Παιδότοποι στις συνοικίες τις Λεμεσού τα απογεύματα

17/2/2020

Η σχολική εφορία Λεμεσού, αποφάσισε να ανοίξει σταδιακά για χρήση από το κοινό, μέχρι και είκοσι παιδότοπους που ευρίσκονται σε δημόσια νηπιαγωγεία, ώστε να μειωθούν και οι τραυματισμοί παιδιών. Πρόκειται για μια καινοτομία η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολικής εφορίας Λεμεσού Ντίνο Έλληνα, μέχρι το Πάσχα, αναμένεται να εξασφαλιστούν από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης τα αναγκαία πιστοποιητικά και να ανοίξουν οι παιδότοποι που υπάρχουν σε δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία προς το κοινό.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')