ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτη Λεμεσό συνεχίστηκε η ενημέρωση της Πολιτικής Άμυνας για τις πλημμύρες

6/11/2019

Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε χθες ο τρίτος κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων που οργανώνει η Πολιτική Άμυνα για τον κίνδυνο πλημμύρας και τους διαδραστικούς πλημμυρικούς χάρτες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Δήμων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργανισμών.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αν. Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Πολιτικής Άμυνας  (ΠΕΔΠΑ), στη Λεμεσό, Ολύβια Μιχαηλίδου, παρουσίασε τα μέτρα αυτοπροστασίας που αφορούν τον καθένα, ως επίσης και τα μέτρα αυτοπροστασίας, τόσο για πεζούς, όσο και οδηγούς οχημάτων, σημειώνοντας ότι "στόχος όλων είναι η προστασία του πολίτη".
 
Τόνισε δε ότι είναι σημαντικός ο έλεγχος των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς επίσης και η εκτέλεση έργων συγκράτησης, με την απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων και των φύλλων των δέντρων.
 
Ο Ανώτερος Λειτουργός της Πολιτικής Άμυνας , Νικόλας Πάρης, σε ομιλία του για την Εθνική Εκτίμηση Κινδύνων τόνισε "τη σημασία της ολοένα και μεγαλύτερης συνοχής αρμοδιοτήτων στον τομέα της πολιτικής προστασίας", καθώς και την ανάγκη για "ενίσχυση της νομικής βάσης του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κινδύνων".  Παρουσίασε, επίσης, τους κινδύνους που προκύπτουν για την Κύπρο και ανέλυσε διεξοδικά τα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά.
 
Επίσης, η υδρολόγος του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Νατάσα Νεοκλέους, παρουσίασε τους Διαδραστικούς Πλημμυρικούς Χάρτες που ετοίμασε το τμήμα και σημείωσε ότι αυτοί αφορούν τις παραποτάμιες περιοχές πλημμύρας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
 
Για το σκοπό αυτό έχουν επισημανθεί 19 περιοχές πλημμύρας σε όλη την Κύπρο, είπε, ενώ στη Λεμεσό εντοπίζονται τέσσερις περιοχές..
 
Εξάλλου,  το μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Μαρλέν Βάσκες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνέργεια των αρμοδίων φορέων με το Πανεπιστήμιο θα συμβάλει ώστε οι αποφάσεις να στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες.
 
Η δρ. Βάσκες παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg  Ελλάδας-Κύπρου για την ανάπτυξη διασυνοριακού, καινοτόμου και ευφυούς συστήματος διαχείρισης πόρων, λήψεως αποφάσεων και εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και ανθρωπογενών και κοινωνικών κρίσεων.
 
Είναι σημαντική, τόνισε, "η ενίσχυση της επάρκειας των αρμοδίων αρχών, σε Ελλάδα και Κύπρο, για την αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και κρίσεων", ενώ υπογράμμισε τη σημασία της βελτίωσης του χρόνου λήψεως των αποφάσεων για την αντιμετώπιση τους. Υπέδειξε, παράλληλα, την αναγκαιότητα συνεργασίας των αρμοδίων αρχών για την έγκαιρη ενημέρωση την φορέων και των πολιτών προς αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, την 3η Ταξιαρχία Υποστήριξης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δήμο Κ. Πολεμιδιών, το Δήμο Ύψωνα, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων,  το Τμήμα Πολεοδομίας,  το Τμήμα Δασών,  το ΕΤΕΚ, το ΤΕΠΑΚ, το Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ παρόντα ήταν στελέχη της Πολιτικής Άμυνας και στελέχη από τον Σταθμό Πολιτικής Άμυνας Γερμασόγειας.
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα προς τους ομιλητές και "έτσι να διεξαχθεί ένας πολύ παραγωγικός διάλογος", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσωρινό κλείσιμο χώρου στάθμευσης στην οδό Σπύρου Αραούζου

13/11/2019

Ο Δήμος Λεμεσού, επιθυμεί να πληροφορήσει τους δημότες και ιδιαίτερα τους καθημερινούς χρήστες του χώρου στάθμευσης της οδού Σπύρου Αραούζου ότι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 ο χώρος θα παραμείνει κλειστός από τις 6:00 π.μ μέχρι και τις 6:00 μ.μ λόγω εκτέλεσης εργασιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέραν των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ το κόστος του νέου γηπέδου στη Λεμεσό - Το έργο αναμένεται να παραδοθεί αρχές του 2022.

13/11/2019

Οι εργασίες για το νέο γήπεδο της Λεμεσού ποτέ δεν σταμάτησαν, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι το έργο αναμένεται να παραδοθεί αρχές του 2022.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγνοείται 50χρονος στη Λεμεσό τον έχετε δεί;

13/11/2019

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ότι ελλείπει από τα ξημερώματα της Τρίτης (12/11), από τον χώρο διαμονής του στη Λεμεσό, ο Ανδρέας Νικολάου, 50 ετών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής και πορνείας διερευνά η Αστυνομία στην Λεμεσό

13/11/2019

Υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής και πορνείας διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λεμεσού, για την οποία συνελήφθησαν τρία πρόσωπα. Της σύλληψής τους προηγήθηκε χθες το απόγευμα, μετά από πληροφορία, συντονισμένη επιχείρηση από μέλη των ΟΠΕ και ΤΑΕ Λεμεσού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπόθεση ληστείας διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο 44χρονο υπάλληλο

13/11/2019

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στη 1.45 τα ξημερώματα σήμερα, άγνωστος άνδρας ο οποίος είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κουκούλα του φούτερ, εισήλθε σε υποστατικό στη Λεμεσό και αφού προσέγγισε 44χρονο υπάλληλο, του ζήτησε χρήματα, ενώ τον κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του ο 40χρονος για το θάνατο 18χρονου από ναρκωτικά

12/11/2019

Με σοβαρότερη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκε σήμερα ενώπιον Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 27 Φεβρουαρίου 2020, 40χρονος Ε/κ Χαράλαμπος Σάκκος που συνελήφθη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ιωάννη Ασιήκκη, που απεβίωσε στις 14 Ιουνίου 2018, μετά από ανακοπή καρδιάς λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Είχε δηλωθεί ως ελλείπον, ωστόσο εντοπίστηκε νεκρός κοντά στο Φράγμα Αρμίνου στην Πάφο

12/11/2019

Κατταγέλθηκε στην αστυνομία Λεμεσού ότι ελλείπει από την οικία του από χθες το βράδυ ωστόσο ο άτυχος Μιχάλης Τορναρίτης 28 χρόνων εντοπίστηκε νεκρός κοντά στο Φράγμα Αρμίνου στην Πάφο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χάθηκαν τα ίχνη 28χρονου από τη Λεμεσό, τον έχετε δεί;

12/11/2019

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ότι ελλείπει από χθες το βράδυ, από τον χώρο διαμονής του στη Λεμεσό, ο 28χρονος Μιχάλης Τορναρίτης. Ο 28χρονος περιγράφεται ως ύψους 1.65μ. περίπου, κανονικής σωματικής διάπλασης, με κοντά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Ο 28χρονος οδηγεί όχημα MITSUBISHI MIRAGE, με αριθμούς εγγραφής KJG 648, χρώματος άσπρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εργάτης στην προσπάθεια του να κόψει πολυεστέρα προκάλεσε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο σώμα

12/11/2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η ώρα 08.59 λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα στον αγωγό ΣΑΛΑ στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.45.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4ο Εργαστήρι Πολιτικής για ένταξη χωρίς αποκλεισμούς

12/11/2019

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Δίκτυο Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο Λεμεσού διοργανώνει το «4ο Εργαστήρι Πολιτικής για ένταξη χωρίς αποκλεισμούς».

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')