ΕΙΔΗΣΕΙΣΣεμινάριο για τον τραπεζικό τομέα με ομιλητή τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στο ΤΕΠΑΚ

18/10/2019

Σεμινάριο με τίτλο «Από τη διερεύνηση σε απτά αποτελέσματα στον Τραπεζικό Τομέα» διοργανώνει σήμερα, στη Λεμεσό, το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ, με ομιλητές τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Samuel Beever και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρο Ζένιο.

 

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογιστικής του ΤΕΠΑΚ Δρ. Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή, μιλώντας στο ΚΥΠΕ με αφορμή το σεμινάριο, είπε ότι "η οικονομική κρίση του 2008 δεν βύθισε μόνο τις παγκόσμιες αγορές, αλλά κατέστρεψε επίσης την εμπιστοσύνη του κοινού στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ως υπεύθυνους διαχειριστές της οικονομικής κοινωνικής τάξης".

Οι τράπεζες, είπε, «έχουν καταβάλει διεθνώς πάνω από 365 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα τα τελευταία χρόνια». Συγκεκριμένα, ανέφερε, «το 2018 η JPMorgan Chase ( ΗΠΑ) και η Société Générale ( Γαλλίας) κλήθηκαν να πληρώσουν $5.26 εκατ. και $ 54 εκατ. Αντιστοίχως».

«Δεν είναι μόνο τα πρόστιμα που οι τράπεζες καλούνται να πληρώσουν. Υπάρχει επίσης το κόστος βελτίωσης της εικόνας των τραπεζών και η ενσωμάτωση επαρκών δικλείδων ασφαλείας για να αποφευχθούν τα λάθη τους παρελθόντος», πρόσθεσε.

Το γεγονός, συνέχισε, «είναι ότι ο κόσμος έχει αλλάξει, και η φήμη και εμπιστοσύνη είναι σημαντική τόσο στους νέους όσο και στις άλλες γενιές».

«Στη χώρα μας», είπε, «τα τελευταία χρόνια είδαμε 2 τραπεζικούς οργανισμούς με ιστορία 100 χρόνων να κλείνουν τις πόρτες τους, να αφήνουν καταθέτες και υπαλλήλους εκτεθειμένους και να μην προβληματίζονται οι αρχές».

Το 2013, πρόσθεσε, « η Ανεξάρτητη Επιτροπή για το Μέλλον του Τραπεζικού Τομέα (Independent Commission on the Future of the Cyprus Banking Sector) εξέδωσε δύο εκθέσεις όπου κατάγραφε εισηγήσεις για βελτιώσεις του τραπεζικού συστήματος».

Δυστυχώς, είπε, «υπήρχαν και άλλες εκθέσεις που ακολούθησαν, με την πιο πρόσφατη την επιτροπή που συστάθηκε για τον Συνεργατισμού υπό την προεδρία του κ. Αρέστη. Δυστυχώς όμως φαίνεται να έχουμε την τάση να ‘πυροβολούμε τον αγγελιοφόρο αν δεν μας αρέσει η είδηση’», ανέφερε.

Σε άλλες χώρες, είπε, φέροντας ως παράδειγμα την Αυστραλία, «όπου δημοσιοποιήθηκε η έκθεση για τον τραπεζικό τομέα η ‘δημόσια κατακραυγή’ ανάγκασε τις Αρχές να πάρουν μέτρα και να προχωρήσουν στην ψήφιση νομοθεσιών για να αποφύγουν τα ίδια παθήματα στο μέλλον».

Στόχος του σεμιναρίου, είπε, «είναι να γίνει αναφορά στις εκθέσεις και τα μέτρα που έχουν ή που όφειλαν να παρθούν για βελτίωση και αποφυγή της επανάληψης ίδιας ιστορίας».

Στο σεμινάριο, ανέφερε, ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας Samuel Beever θα αναφερθεί στην πρόσφατη Έκθεση για τον Τραπεζικό Τομέα της Αυστραλίας και ο Καθηγητής Σταύρος Ζένιος του Πανεπιστημίου Κύπρου θα αναφερθεί στις εκθέσεις που έγιναν στην Κύπρο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στο κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ, και απευθύνεται σε όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τραπεζικούς, λογιστές και το κοινό, είπε.

Η κ. Καπαρδή ανέφερε, τέλος, ότι το σεμινάριο υποστηρίζεται από το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, το Cyprus Institute of Financial Services, το Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και το Australian Alumni Association Cyprus.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσωρινό κλείσιμο χώρου στάθμευσης στην οδό Σπύρου Αραούζου

13/11/2019

Ο Δήμος Λεμεσού, επιθυμεί να πληροφορήσει τους δημότες και ιδιαίτερα τους καθημερινούς χρήστες του χώρου στάθμευσης της οδού Σπύρου Αραούζου ότι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 ο χώρος θα παραμείνει κλειστός από τις 6:00 π.μ μέχρι και τις 6:00 μ.μ λόγω εκτέλεσης εργασιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέραν των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ το κόστος του νέου γηπέδου στη Λεμεσό - Το έργο αναμένεται να παραδοθεί αρχές του 2022.

13/11/2019

Οι εργασίες για το νέο γήπεδο της Λεμεσού ποτέ δεν σταμάτησαν, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι το έργο αναμένεται να παραδοθεί αρχές του 2022.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγνοείται 50χρονος στη Λεμεσό τον έχετε δεί;

13/11/2019

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ότι ελλείπει από τα ξημερώματα της Τρίτης (12/11), από τον χώρο διαμονής του στη Λεμεσό, ο Ανδρέας Νικολάου, 50 ετών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής και πορνείας διερευνά η Αστυνομία στην Λεμεσό

13/11/2019

Υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής και πορνείας διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λεμεσού, για την οποία συνελήφθησαν τρία πρόσωπα. Της σύλληψής τους προηγήθηκε χθες το απόγευμα, μετά από πληροφορία, συντονισμένη επιχείρηση από μέλη των ΟΠΕ και ΤΑΕ Λεμεσού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπόθεση ληστείας διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο 44χρονο υπάλληλο

13/11/2019

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στη 1.45 τα ξημερώματα σήμερα, άγνωστος άνδρας ο οποίος είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κουκούλα του φούτερ, εισήλθε σε υποστατικό στη Λεμεσό και αφού προσέγγισε 44χρονο υπάλληλο, του ζήτησε χρήματα, ενώ τον κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του ο 40χρονος για το θάνατο 18χρονου από ναρκωτικά

12/11/2019

Με σοβαρότερη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκε σήμερα ενώπιον Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 27 Φεβρουαρίου 2020, 40χρονος Ε/κ Χαράλαμπος Σάκκος που συνελήφθη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ιωάννη Ασιήκκη, που απεβίωσε στις 14 Ιουνίου 2018, μετά από ανακοπή καρδιάς λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Είχε δηλωθεί ως ελλείπον, ωστόσο εντοπίστηκε νεκρός κοντά στο Φράγμα Αρμίνου στην Πάφο

12/11/2019

Κατταγέλθηκε στην αστυνομία Λεμεσού ότι ελλείπει από την οικία του από χθες το βράδυ ωστόσο ο άτυχος Μιχάλης Τορναρίτης 28 χρόνων εντοπίστηκε νεκρός κοντά στο Φράγμα Αρμίνου στην Πάφο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χάθηκαν τα ίχνη 28χρονου από τη Λεμεσό, τον έχετε δεί;

12/11/2019

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ότι ελλείπει από χθες το βράδυ, από τον χώρο διαμονής του στη Λεμεσό, ο 28χρονος Μιχάλης Τορναρίτης. Ο 28χρονος περιγράφεται ως ύψους 1.65μ. περίπου, κανονικής σωματικής διάπλασης, με κοντά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Ο 28χρονος οδηγεί όχημα MITSUBISHI MIRAGE, με αριθμούς εγγραφής KJG 648, χρώματος άσπρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εργάτης στην προσπάθεια του να κόψει πολυεστέρα προκάλεσε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο σώμα

12/11/2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η ώρα 08.59 λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα στον αγωγό ΣΑΛΑ στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.45.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4ο Εργαστήρι Πολιτικής για ένταξη χωρίς αποκλεισμούς

12/11/2019

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Δίκτυο Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο Λεμεσού διοργανώνει το «4ο Εργαστήρι Πολιτικής για ένταξη χωρίς αποκλεισμούς».

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')