ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΟ Ύψωνας στηρίζει τα ορφανά παιδιά με τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου

9/10/2019

Ο Δήμος Ύψωνα σε συνεργασία με τον όμιλο δρομέων Limassol Lizards Running Team διεξάγει τον 3ο αγώνα δρόμου Ipsonas is Running for You την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα του αγώνα στο Facebook Ετήσιος Αγώνας Δρόμου Ύψωνα - Ipsonas is running for you.

 

Φέτος, η διοργάνωση θα αποτελείται από 3 μέρη. Το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει τον αγώνα δρόμου 5km για άνδρες και για γυναίκες, το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει τον αγώνα δρόμου 1500m για ενήλικες (άνδρες και γυναίκες, ΑΜΕΑ, μαμάδες με καροτσάκια), λύκεια (κορίτσια και αγόρια) και γυμνάσια (κορίτσια και αγόρια) και το τρίτο μέρος θα περιλαμβάνει τον αγώνα δρόμου 600m για μαθητές δημοτικού (Α’ & Β’ δημοτικού, Γ’ & Δ’ Δημοτικού και Ε’ & ΣΤ’ δημοτικού).


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βράβευση αρίστων αθλητών και Σωματείων της Γερμασόγειας

19/2/2020

Ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, 2020 και ώρα 7:00μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως του Δημοτικού Σχολείου Γερμασόγειας (περιοχή Πανιώτη), τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και Σωματείων της Γερμασόγειας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εκθέσεις με θέμα το Καρναβάλι απόψε στη Λεμεσό

19/2/2020

Εκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου στην Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια και έκθεση με τίτλο << Καρναβάλια >> οργανώνετε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καλλιτεχνών ΤΕΧΝΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ένα ξεχωριτό συνέδριο για τα άτομα με προβλήματα όρασης στο Ειδικό Σχολείο Παιδικού Αναρρωτηρίου του Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό

18/2/2020

Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα: “Astronomy for blind and disabled”, ένα ειδικό λογισμικό το οποίο θα επιτρέψει στα άτομα με προβλήματα όρασης να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη της αστρονομίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου (08:30π.μ.–14:30μ.μ.) στο Ειδικό Σχολείο Παιδικού Αναρρωτηρίου του Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό και στη Σχολή Τυφλών στη Λευκωσία στις 19 Φεβρουαρίου (14:30 μ.μ.–17:30μ.μ.)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Μέσα Απριλίου ανοίγει τις πόρτες της η ανακαινισμένη Α’ Δημοτική Αγορά της Λεμεσού

13/2/2020

Ο δημοτικός σύμβουλος Κρίστης Δημητρίου αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα έργα που πρόκειται να αναβαθμίσουν ποιοτικά και αισθητικά τη Λεμεσό. Διατηρώντας το παραδοσιακό κυπριακό στοιχείο, εγκαινιάζεται για το κοινό, μέσα Απριλίου, η υπό ανακαίνιση Α` Δημοτική Αγορά Λεμεσού, τη διαχείριση της οποίας ανέλαβε η κοινοπραξία Prosperity Group.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ένας χρόνος από το θάνατο του Δάφνη Σ. Παναγίδη και η οικογένεια του προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου «Πικροδάφνες» που δεν πρόλαβε να εκδώσει

6/2/2020

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, εκπρόσωποι Αστυνομίας και άλλων οργανωμένων συνόλων τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του Δάφνη Σ. Παναγίδη, την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του" αείμνηστου συμπολίτη μας αγωνιστή της ελευθερίας, ειρηνιστή , βουλευτή της πρώτης κυβέρνησης του νεοσύστατου κράτους μας μετά την ανεξαρτησία, ενεργού πολίτη της πόλης μας." ανέφερε ο Δήμαχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Απολογισμός έργου Εργαστηρίου Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΤΕΠΑΚ 2019

3/2/2020

Το Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως κάθε χρόνο, προβαίνει και για το 2019, σε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, παρουσιάζοντας τις δράσεις και το ερευνητικό του έργο, στους τομείς της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του συνεδρίου για τις Ορεινές περιοχές στις Πλάτρες

30/1/2020

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα χθες οι εργασίες της πρώτης μέρας του τριήμερου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου με τίτλο «Ορεινές περιοχές μεγάλων μεσογειακών νήσων: ευρωπαϊκές προκλήσεις, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές και τοπικοί μηχανισμοί».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Βράβευση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ως «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το 2019

27/1/2020

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, με το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για τη χρονιά 2019. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο της Κύπρου στο οποίο απονέμεται η διάκριση αυτή.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Το Χρυσό Κλειδί της Λεμεσού απένειμε στον Παύλο Κοντίδη ο Δήμος της πόλης

24/1/2020

Η ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Λεμεσού, το Χρυσό Κλειδί της πόλης, απονεμήθηκε χθες βράδυ στον Αργυρό Ολυμπιονίκη μας και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ιστιοπλοΐας, Παύλο Κοντίδη, σε ειδική τελετή στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία πολιτικών, πολιτειακών και αθλητικών αρχών του τόπου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ανώτατη τιμητική διάκριση απόψε στον Παύλο Κοντίδη από το Δήμο Λεμεσού

23/1/2020

Ο Δήμος Λεμεσού μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, αποφάσισε να απονέμει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Λεμεσού, το «Χρυσό Κλειδί της πόλης» στον Ολυμπιονίκης μας Παύλο Κοντίδη.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')