ΕΙΔΗΣΕΙΣΝεαρά Στελέχη της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας δίνουν φωνή στο όραμα τους για τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία

9/10/2019

«Η Ημερίδα Νεαρών Στελεχών της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας» (“Young Shipping Professionals Session”) με τίτλο «Register your voice» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της δεύτερης μέρας. Πρόκειται για μια διαδραστική συνεδρίαση για τη δημιουργία ικανοτήτων και την επίλυση προβλημάτων η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη YoungShip Κύπρου για νέους επαγγελματίες στη ναυτιλία. Ως αναπόσπαστο μέρος του Συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε για έβδομη φορά, προσελκύοντας πάνω από 200 συμμετέχοντες.

 

Στα νεαρά στελέχη (ηλικίας κάτω των σαράντα ετών) παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα θέματα προγενέστερα της εκδήλωσης, τα οποία συζήτησαν σε ομάδες με μέντορες από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η ημερίδα στοχεύει στο να παρέχει στα νεαρά στελέχη την ευκαιρία να συζητήσουν το όραμά τους για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τους στόχους για τη γαλάζια ανάπτυξη, τις προοπτικές όσον αφορά την καριέρα καθώς και να καθορίσουν τρόπους επίλυσης σε φλέγοντα θέματα.
Οι ομάδες συζήτησαν διάφορα επίκαιρα θέματα όπως «Τα πέντε κύρια κίνητρα και αντικίνητρα στη ναυτιλιακή σταδιοδρομία», «Είναι η κορυφαία διοίκηση πολύ απομακρυσμένη; Πώς να γεφυρώσετε το χάσμα» και «Πώς να αλλάξετε τις αντιλήψεις: Η ναυτιλία είναι βρώμικη και απαρχαιωμένη, η αεροπορία είναι σύγχρονη και καθαρή». Στη συνέχεια οι ομάδες προέβηκαν σε σύντομες παρουσιάσεις, ανταλλάζοντας απόψεις και πιθανές λύσεις όπως, μεταξύ άλλων, την ενθάρρυνση καθοδηγητικών προγραμμάτων, την εισαγωγή εκδηλώσεων δικτύωσης με σκοπό την ενθάρρυνση και την προώθηση της συνεργασίας καθώς και τη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργία διαδικτυακών πλατφόρμων για ανταλλαγή εμπειριών.
Συντονιστές της συζήτησης ήταν οι κα. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών της Ναυτιλιακής και Εμπορικής Βιομηχανίας (Women’s International Shipping and Trading Association  - WISTA) και Διευθύνων Σύμβουλος της Tototheo Maritime και κ. Ηλίας Μπισσίας, Διευθυντής της ναυτιλιακής έκδοσης Ναυτικά Χρονικά.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3,9 ρίχτερ η σεισμική δόνηση στη Λεμεσό στην 1:46

18/10/2019

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 ριχτερ, με επίκινερο 28 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λεμεσού. Ο σεισμός εγίνε ιδιαίτερα αισθητός ωστόσο είχε μικρή διάρκεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δωρεάν εκστρατεία περισυλλογής αχρήστων αντικειμένων από το Δήμο Αγίου Αθανασίου

18/10/2019

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκστρατεία περισυλλογής αχρήστων αντικειμένων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεμινάριο για τον τραπεζικό τομέα με ομιλητή τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στο ΤΕΠΑΚ

18/10/2019

Σεμινάριο με τίτλο «Από τη διερεύνηση σε απτά αποτελέσματα στον Τραπεζικό Τομέα» διοργανώνει σήμερα, στη Λεμεσό, το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ, με ομιλητές τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Samuel Beever και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρο Ζένιο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκαινιάστηκε στο ΓΝ Λεμεσού η πρώτη Κλινική Φυσικού Τοκετού

18/10/2019

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για προώθηση του φυσικού τοκετού και με στόχο τη μείωση του ποσοστού καισαρικών τομών στην Κύπρο, του μεγαλύτερου που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές χώρες, εγκαινιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού η πρώτη Κλινική Φυσικού Τοκετού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατέσχεσε η ΥΚΑΝ στη Λεμεσό

18/10/2019

Σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν χθες από την ΥΚΑΝ, τα μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών προσώπων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σήμερα οι τρεις ύποπτοι για την απάτη με τους άστεγους

18/10/2019

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, οδηγούνται σήμερα οι τρεις ύποπτοι, σε σχέση με την υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 35 χιλιάδων ευρώ, μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ικανοποίηση συντεχνιών για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Λιμενεργατών - Σημειωτών

17/10/2019

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ για την επίλυση της εργατικής διαφοράς και την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Λιμενεργατών - Σημειωτών, που επιτεύχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα η κηδεία του νεαρού Τέλη Αγαπίου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα

17/10/2019

Οδηγείται σήμερα στη τελευταία του κατοικία, ο άτυχος 23χρονος Τέλης Αγαπίου από τη Λεμεσό, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής (13/10) σε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Ασώματου - Φασουρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργία λιμενεργατών και σημειωτών, την Παρασκευή στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας

16/10/2019

Μονόδρομος τα απεργιακά μέτρα για λιμενεργάτες και σημειωτές, στα λιμάνι Λεμεσού - Λάρνακας, δηλώνουν οι συντεχνίες τους, ανακοινώνοντας 24ωρη στάση εργασίας για μεθαύριο Παρασκευή και αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση από σήμερα, λόγω μη υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης από την εργοδοτική πλευρά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργία λιμενεργατών και σημειωτών, την Παρασκευή στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας

16/10/2019

Μονόδρομος τα απεργιακά μέτρα για λιμενεργάτες και σημειωτές, στα λιμάνι Λεμεσού - Λάρνακας, δηλώνουν οι συντεχνίες τους, ανακοινώνοντας 24ωρη στάση εργασίας για μεθαύριο Παρασκευή και αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση από σήμερα, λόγω μη υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης από την εργοδοτική πλευρά.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')