ΕΙΔΗΣΕΙΣΑνοιχτή συζήτηση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ευρύχου- Λευκωσίας, την εθνική στρατηγική Τροόδους και την λειτουργία των πράσινων σημείων

14/9/2019

Το σύμπλεγμα κοινοτήτων Σολέας πραγματοποιήσε χθες, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ανοιxτή συζήτηση μεταξύ των κατοίκων της κοιλάδας Σολέας, Μαραθάσας και της Περιοχής της Πιτσιλιάς στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Γυμνασίου – Λυκείου Σολέας στην Ευρύχου με στόχο η ενημέρωση του κοινού για τα εξής θέματα:

 

1.      Έργα υλοποίησης  αυτοκινητόδρομο Ευρύχου  -  Λευκωσίας

 

2.      Εθνική Στρατηγική του Τροόδους

 

3.      Δημιουργία Πράσινων Σημείων

 

 

Στην ανοιχτή συζήτηση παρευρέθηκαν ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Γιαννάκης Παπαδούρης, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Βουλευτές της Επαρχίας Λευκωσίας, Οργανωμένοι φορείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος αρκετοί κάτοικοι των περιοχών που δεν δίστασαν να παραθέσουν ιδέες και προβληματισμούς αλλά και να πάρουν πληροφορίες από τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ο κύριος Παπαδούρης, αναφέρθηκε στη εθνική Στρατηγική του Τροόδους και στο τρόπο ανάπτυξης των περιοχών,  καθώς θεωρούνται από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία του νησιού.

Στο τραπέζι έπεσαν και τα μεγάλα κονδύλια για την ανάπτυξη των περιοχών και την ενίσχυση των χωριών της περιφέρειας αλλά και την υλοποίηση του δρόμου Ευρύχου – Λευκωσίας. Την στήριξη των παραδοσιακών προϊόντων και ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Αφού ακούστηκαν οι γνωματεύσεις και οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς, στην συνέχεια οι κάτοικοι είχαν τα δικά τους ερωτηματικά και ανησυχίες.

Το θέμα ωστόσο του αυτοκινητόδρομου Ευρύχου – Λευκωσίας αποτέλεσε το σημαντικότερο ζήτημα το οποίο έχει προκύψει στην περιοχή καθώς απασχολεί για αρκετό καιρό τώρα τα χωριά και τους κατοίκους.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την ακριβή ημερομηνία υλοποίησης των έργων  του αυτοκινητόδρομου και τον σχεδιασμό καλύτερης διαχείρισης των  περιοχών  αφού τα τελευταία χρόνια δέχεται μεγάλο πλήγμα από την αστυφιλία, καθώς η νεολαία καταφεύγει στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Αναφερόμενοι στις ανησυχίες και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι κάτοικοι είπαν πως:

«Η νεολαία αναγκάζεται να μεταναστεύσει για να βρει δουλειά, δεν επιστρέφει συχνά πίσω για την χρονοβόρα διαδρομή και την άσχημη κατάσταση του δρόμου… Θα φύγει όλοι οι νεολαία και θα μείνουν οι γέροι!» « Μια μέρα θα μας βρουν απλά νεκρούς μέσα στα σπίτια μας..».

 «Πολλές οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα εξαιτίας αυτού του δρόμου .. δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα». 

Εντονότατες ήταν οι αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής με πρόσχημα την καταστροφή του περιβάλλοντος : « Όταν γίνει κάποια αλλαγή ξεκινά να πλασάρετε στο κοινό η καταστροφή του περιβάλλοντος γιατί να κόψουν ένα δέντρο για να περάσει ένας δρόμος. Καταστρέφεται το περιβάλλον. Το ότι δεν γίνεται τίποτα για την καλυτέρευση της περιοχής του Τροόδους, οι πυρκαγιές, οι μείωση των κατοίκων από την ύπαιθρο αυτό δεν είναι καταστροφή του περιβάλλοντος»;

Τέλος, το σύμπλεγμα κοινοτήτων Σολέας ανακοίνωσε ότι θα παραθέσουν νέα αιτήματα  στην Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου και δεν θα επιτρέψουν νέες καθυστερήσεις.   Οργανωμένοι, θα είναι έτοιμοι να προωθήσουν και να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την  καλύτερη δυνατή οργάνωση και ανάπτυξη   των αγροτικών περιοχών του Τροόδους.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καμιά ανταπόκριση από το Υπ. Εργασίας στο αίτημα των εργαζόμενων χαμηλοσυνταξιούχων

28/5/2020

Χωρίς απάντηση παραμένει η επιστολή που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ στην Υπουργό Εργασίας από τις 6 Μαΐου, με την οποία ενημερώνει ότι έχει δεχτεί έντονες διαμαρτυρίες από εργαζόμενους, που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματός τους για σύνταξη (63 μέχρι 65 χρόνων) και οι οποίοι λόγω της χαμηλής τους σύνταξης, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, καταβάλλοντας όλες τους τις υποχρεώσεις στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι θα αλλάξει στα πρόστιμα για τις τροχαίες παραβιάσεις

28/5/2020

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η συζήτηση των επτά νομοσχεδίων και ενός κανονισμού που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, σημαντική αύξηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις, αλλά και αυξήσεις για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 60χρονο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

28/5/2020

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε άνδρα ηλικίας 60 ετών, κάτοικο Λάρνακας, αφού τον βρήκε ένοχο στις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και μεταφοράς μάχαιρας εκτός κατοικίας και της εισόδου σε ξένη περιουσία με σκοπό τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα αισιόδοξη εικόνα και σήμερα... Δύο τα νέα κρούσματα

28/5/2020

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτόν καταζητεί η Αστυνομία για τα 72 κιλά κάνναβης

28/5/2020

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, 28 ετών, από τη Λεμεσό, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπ. Δικαιοσύνης: Απαντήσεις για τις προσλήψεις στην Αστυνομία και τα κριτήρια έδωσε

28/5/2020

Με γραπτή δήλωση απαντά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, σε τοποθετήσεις για την αυστηρότητα των αναβαθμισμένων κριτηρίων πρόσληψης μελών της Αστυνομίας και ειδικότερα σε ισχυρισμούς "ότι δήθεν τα εν λόγω κριτήρια οδήγησαν σε δυσκολίες πλήρωσης των κενών θέσεων στην Αστυνομία".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας... Επιπρόσθετες χαλαρώσεις

28/5/2020

Την επαναλειτουργία επιβατικών σκαφών και επιχειρήσεων θαλάσσιων αθλημάτων ρυθμίζει με διάταγμά του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπό 8ήμερη κράτηση τρία πρόσωπα για τα 72 κιλά κάνναβης στη Λεμεσό

28/5/2020

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον τριών προσώπων, τα οποία συνελήφθηκαν σε σχέση με τον εντοπισμό 72 κιλών κάνναβης σε αποθήκη τελωνιακής αποταμίευσης στο Ζακάκι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρέθηκε κοντόκανο κυνηγετικό σε αυλή σχολείου της Λεμεσού

28/5/2020

Συναγερμό στις αρχές ασφαλείας, σήμανε το πρωί, όταν εργάτες σε σχολείο εντόπισαν ανάμεσα σε χόρτα, κοντόκανο κυνηγετικό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέραν του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ οι κοινωνικές παροχές εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού

28/5/2020

Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι κοινωνικές παροχές τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')