ΕΙΔΗΣΕΙΣΑνοιχτή συζήτηση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ευρύχου- Λευκωσίας, την εθνική στρατηγική Τροόδους και την λειτουργία των πράσινων σημείων

14/9/2019

Το σύμπλεγμα κοινοτήτων Σολέας πραγματοποιήσε χθες, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ανοιxτή συζήτηση μεταξύ των κατοίκων της κοιλάδας Σολέας, Μαραθάσας και της Περιοχής της Πιτσιλιάς στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Γυμνασίου – Λυκείου Σολέας στην Ευρύχου με στόχο η ενημέρωση του κοινού για τα εξής θέματα:

 

1.      Έργα υλοποίησης  αυτοκινητόδρομο Ευρύχου  -  Λευκωσίας

 

2.      Εθνική Στρατηγική του Τροόδους

 

3.      Δημιουργία Πράσινων Σημείων

 

 

Στην ανοιχτή συζήτηση παρευρέθηκαν ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Γιαννάκης Παπαδούρης, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Βουλευτές της Επαρχίας Λευκωσίας, Οργανωμένοι φορείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος αρκετοί κάτοικοι των περιοχών που δεν δίστασαν να παραθέσουν ιδέες και προβληματισμούς αλλά και να πάρουν πληροφορίες από τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ο κύριος Παπαδούρης, αναφέρθηκε στη εθνική Στρατηγική του Τροόδους και στο τρόπο ανάπτυξης των περιοχών,  καθώς θεωρούνται από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία του νησιού.

Στο τραπέζι έπεσαν και τα μεγάλα κονδύλια για την ανάπτυξη των περιοχών και την ενίσχυση των χωριών της περιφέρειας αλλά και την υλοποίηση του δρόμου Ευρύχου – Λευκωσίας. Την στήριξη των παραδοσιακών προϊόντων και ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Αφού ακούστηκαν οι γνωματεύσεις και οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς, στην συνέχεια οι κάτοικοι είχαν τα δικά τους ερωτηματικά και ανησυχίες.

Το θέμα ωστόσο του αυτοκινητόδρομου Ευρύχου – Λευκωσίας αποτέλεσε το σημαντικότερο ζήτημα το οποίο έχει προκύψει στην περιοχή καθώς απασχολεί για αρκετό καιρό τώρα τα χωριά και τους κατοίκους.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την ακριβή ημερομηνία υλοποίησης των έργων  του αυτοκινητόδρομου και τον σχεδιασμό καλύτερης διαχείρισης των  περιοχών  αφού τα τελευταία χρόνια δέχεται μεγάλο πλήγμα από την αστυφιλία, καθώς η νεολαία καταφεύγει στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Αναφερόμενοι στις ανησυχίες και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι κάτοικοι είπαν πως:

«Η νεολαία αναγκάζεται να μεταναστεύσει για να βρει δουλειά, δεν επιστρέφει συχνά πίσω για την χρονοβόρα διαδρομή και την άσχημη κατάσταση του δρόμου… Θα φύγει όλοι οι νεολαία και θα μείνουν οι γέροι!» « Μια μέρα θα μας βρουν απλά νεκρούς μέσα στα σπίτια μας..».

 «Πολλές οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα εξαιτίας αυτού του δρόμου .. δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα». 

Εντονότατες ήταν οι αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής με πρόσχημα την καταστροφή του περιβάλλοντος : « Όταν γίνει κάποια αλλαγή ξεκινά να πλασάρετε στο κοινό η καταστροφή του περιβάλλοντος γιατί να κόψουν ένα δέντρο για να περάσει ένας δρόμος. Καταστρέφεται το περιβάλλον. Το ότι δεν γίνεται τίποτα για την καλυτέρευση της περιοχής του Τροόδους, οι πυρκαγιές, οι μείωση των κατοίκων από την ύπαιθρο αυτό δεν είναι καταστροφή του περιβάλλοντος»;

Τέλος, το σύμπλεγμα κοινοτήτων Σολέας ανακοίνωσε ότι θα παραθέσουν νέα αιτήματα  στην Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου και δεν θα επιτρέψουν νέες καθυστερήσεις.   Οργανωμένοι, θα είναι έτοιμοι να προωθήσουν και να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την  καλύτερη δυνατή οργάνωση και ανάπτυξη   των αγροτικών περιοχών του Τροόδους.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3,9 ρίχτερ η σεισμική δόνηση στη Λεμεσό στην 1:46

18/10/2019

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 ριχτερ, με επίκινερο 28 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λεμεσού. Ο σεισμός εγίνε ιδιαίτερα αισθητός ωστόσο είχε μικρή διάρκεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δωρεάν εκστρατεία περισυλλογής αχρήστων αντικειμένων από το Δήμο Αγίου Αθανασίου

18/10/2019

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκστρατεία περισυλλογής αχρήστων αντικειμένων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεμινάριο για τον τραπεζικό τομέα με ομιλητή τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στο ΤΕΠΑΚ

18/10/2019

Σεμινάριο με τίτλο «Από τη διερεύνηση σε απτά αποτελέσματα στον Τραπεζικό Τομέα» διοργανώνει σήμερα, στη Λεμεσό, το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ, με ομιλητές τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Samuel Beever και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρο Ζένιο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκαινιάστηκε στο ΓΝ Λεμεσού η πρώτη Κλινική Φυσικού Τοκετού

18/10/2019

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για προώθηση του φυσικού τοκετού και με στόχο τη μείωση του ποσοστού καισαρικών τομών στην Κύπρο, του μεγαλύτερου που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές χώρες, εγκαινιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού η πρώτη Κλινική Φυσικού Τοκετού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατέσχεσε η ΥΚΑΝ στη Λεμεσό

18/10/2019

Σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν χθες από την ΥΚΑΝ, τα μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών προσώπων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σήμερα οι τρεις ύποπτοι για την απάτη με τους άστεγους

18/10/2019

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, οδηγούνται σήμερα οι τρεις ύποπτοι, σε σχέση με την υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 35 χιλιάδων ευρώ, μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ικανοποίηση συντεχνιών για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Λιμενεργατών - Σημειωτών

17/10/2019

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ για την επίλυση της εργατικής διαφοράς και την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Λιμενεργατών - Σημειωτών, που επιτεύχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα η κηδεία του νεαρού Τέλη Αγαπίου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα

17/10/2019

Οδηγείται σήμερα στη τελευταία του κατοικία, ο άτυχος 23χρονος Τέλης Αγαπίου από τη Λεμεσό, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής (13/10) σε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Ασώματου - Φασουρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργία λιμενεργατών και σημειωτών, την Παρασκευή στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας

16/10/2019

Μονόδρομος τα απεργιακά μέτρα για λιμενεργάτες και σημειωτές, στα λιμάνι Λεμεσού - Λάρνακας, δηλώνουν οι συντεχνίες τους, ανακοινώνοντας 24ωρη στάση εργασίας για μεθαύριο Παρασκευή και αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση από σήμερα, λόγω μη υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης από την εργοδοτική πλευρά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργία λιμενεργατών και σημειωτών, την Παρασκευή στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας

16/10/2019

Μονόδρομος τα απεργιακά μέτρα για λιμενεργάτες και σημειωτές, στα λιμάνι Λεμεσού - Λάρνακας, δηλώνουν οι συντεχνίες τους, ανακοινώνοντας 24ωρη στάση εργασίας για μεθαύριο Παρασκευή και αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση από σήμερα, λόγω μη υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης από την εργοδοτική πλευρά.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')