ΕΙΔΗΣΕΙΣΥποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ οι Παύλος Κοντίδης και Κατερίνα Στεφανίδη

13/9/2019

Τον ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη ως υποψήφιο για εκλογή στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) πρότεινε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ).

 

Οι αθλητές που εκλέγονται στην Επιτροπή Αθλητών, εγκρίνονται στην επόμενη Σύνοδο της ΔΟΕ και ως μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Σήμερα, 105 άτομα είναι μέλη της ΔΟΕ, από τους οποίους οι δεκατέσσερις προέρχονται από την Επιτροπή Αθλητών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκλογής του Κοντίδη στην Επιτροπή, θα γίνει μόλις το δεύτερο μέλος της ΔΟΕ από την Κύπρο, μετά τον κ. Κίκη Λαζαρίδη ο οποίος ήταν μέλος μεταξύ 2002 και 2005.

Οι εκλογές το καλοκαίρι του 2020 σκοπό έχουν να αντικαταστήσουν τα πέντε μέλη που εξελέγησαν το 2012 και συμπλήρωσαν τα οκτώ χρόνια θητείας. Πρόκειται για τους Κίρστι Κόβεντρι (Ζιμπάμπουε), Στεφάν Χολμ (Σουηδία), Ντάνκα Μπαρτεκόβα (Σλοβακία), Τζέιμς Τόμκινς (Αυστραλία) και Τόνι Εστανγκέ (Γαλλία).
Κάθε δύο χρόνια, στη διάρκεια των Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποιούνται εκλογές για την αντικατάσταση στην Επιτροπή των αθλητών που συμπλήρωσαν οκτώ χρόνια θητείας.
Η θητεία των αθλητών που θα εκλεγούν το 2020 θα είναι, έτσι, οκταετής και θα ολοκληρωθεί το 2028 στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης δήλωσε σχετικά με την απόφαση όπως προταθεί ως υποψήφιος ο Παύλος Κοντίδης: «Η απόφαση μας να προτείνουμε τον Παύλο Κοντίδη ως υποψήφιο δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Πέραν από αθλητής παγκοσμίου επιπέδου, είναι απόλυτα καταρτισμένος ακαδημαϊκά και ηγέτης στην τοπική κοινωνία. Ως Ολυμπιακή Επιτροπή θα δουλέψουμε για να προωθήσουμε την υποψηφιότητα του ενόψει των εκλογών το ερχόμενο καλοκαίρι».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Κοντίδης δήλωσε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ:
«Είναι πολύ τιμητική η πρόταση της ΚΟΕ να με προτείνει ως υποψήφιο για την Επιτροπή Αθλητών. Αποδέχτηκα την πρόταση, επειδή πιστεύω πως μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια όλους τους αθλητές ανά το παγκόσμιο. Τόσο εξαιτίας της αγωνιστικής μου εμπειρίας, αφού ετοιμάζομαι για την 4η μου Ολυμπιάδα, όσο και για τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, αφού έχω μεταπτυχιακό στο στη διοίκηση αθλητισμού. Ο ρόλος της Επιτροπής Αθλητών είναι καθοριστικός και εφόσον εκλεγώ, θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω έντονα τα δικαιώματα των Αθλητών».

Ο Παύλος Κοντίδης είναι ένας από τους κορυφαίους Κύπριους αθλητές όλων των εποχών. Με το αργυρό μετάλλιο που πήρε το 2012 στα Laser της ιστιοπλοΐας, έγινε ο πρώτος αθλητής που εκπροσωπώντας την Κύπρο πήρε Ολυμπιακό μετάλλιο και ο πρώτος Κύπριος Ολυμπιονίκης μετά από 116 χρόνια και τους Ιωάννη Φραγκούδη και Αριστείδη Κωνσταντινίδη που πήραν μετάλλια (για την Ελλάδα) το 1896 στην Αθήνα. Το 2017 και 2018 αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Laser (το 2013 ήταν αργυρός), ενώ το 2018 ψηφίστηκε ως ο Rolex World Sailor of the Year από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, ως ο κορυφαίος ιστιοπλόος απ΄ όλες τις κλάσεις. Στις διακρίσεις του έχει επίσης μια σειρά από μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Συμμετείχε ήδη σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρα από το αργυρό το 2012, ήταν 13ος το 2008 στο Πεκίνο και 7ος το 2016 στο Ρίο. Τον Αύγουστο του 2018 έγινε ο πρώτος χρονικά Κύπριος αθλητής που προκρίθηκε για το «Τόκιο 2020».


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3,9 ρίχτερ η σεισμική δόνηση στη Λεμεσό στην 1:46

18/10/2019

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 ριχτερ, με επίκινερο 28 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λεμεσού. Ο σεισμός εγίνε ιδιαίτερα αισθητός ωστόσο είχε μικρή διάρκεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δωρεάν εκστρατεία περισυλλογής αχρήστων αντικειμένων από το Δήμο Αγίου Αθανασίου

18/10/2019

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκστρατεία περισυλλογής αχρήστων αντικειμένων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεμινάριο για τον τραπεζικό τομέα με ομιλητή τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στο ΤΕΠΑΚ

18/10/2019

Σεμινάριο με τίτλο «Από τη διερεύνηση σε απτά αποτελέσματα στον Τραπεζικό Τομέα» διοργανώνει σήμερα, στη Λεμεσό, το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ, με ομιλητές τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Samuel Beever και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρο Ζένιο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκαινιάστηκε στο ΓΝ Λεμεσού η πρώτη Κλινική Φυσικού Τοκετού

18/10/2019

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για προώθηση του φυσικού τοκετού και με στόχο τη μείωση του ποσοστού καισαρικών τομών στην Κύπρο, του μεγαλύτερου που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές χώρες, εγκαινιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού η πρώτη Κλινική Φυσικού Τοκετού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατέσχεσε η ΥΚΑΝ στη Λεμεσό

18/10/2019

Σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν χθες από την ΥΚΑΝ, τα μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών προσώπων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σήμερα οι τρεις ύποπτοι για την απάτη με τους άστεγους

18/10/2019

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, οδηγούνται σήμερα οι τρεις ύποπτοι, σε σχέση με την υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 35 χιλιάδων ευρώ, μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ικανοποίηση συντεχνιών για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Λιμενεργατών - Σημειωτών

17/10/2019

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ για την επίλυση της εργατικής διαφοράς και την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Λιμενεργατών - Σημειωτών, που επιτεύχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα η κηδεία του νεαρού Τέλη Αγαπίου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα

17/10/2019

Οδηγείται σήμερα στη τελευταία του κατοικία, ο άτυχος 23χρονος Τέλης Αγαπίου από τη Λεμεσό, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής (13/10) σε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Ασώματου - Φασουρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργία λιμενεργατών και σημειωτών, την Παρασκευή στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας

16/10/2019

Μονόδρομος τα απεργιακά μέτρα για λιμενεργάτες και σημειωτές, στα λιμάνι Λεμεσού - Λάρνακας, δηλώνουν οι συντεχνίες τους, ανακοινώνοντας 24ωρη στάση εργασίας για μεθαύριο Παρασκευή και αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση από σήμερα, λόγω μη υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης από την εργοδοτική πλευρά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργία λιμενεργατών και σημειωτών, την Παρασκευή στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας

16/10/2019

Μονόδρομος τα απεργιακά μέτρα για λιμενεργάτες και σημειωτές, στα λιμάνι Λεμεσού - Λάρνακας, δηλώνουν οι συντεχνίες τους, ανακοινώνοντας 24ωρη στάση εργασίας για μεθαύριο Παρασκευή και αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση από σήμερα, λόγω μη υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης από την εργοδοτική πλευρά.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')