ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΣε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 40+ μπαίνει ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

13/9/2019

Πολύ σημαντική διάκριση για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί το γεγονός ότι η διοργάνωση του 2020 θα είναι μέρος της παγκόσμιας σειράς αγώνων AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings, η οποία προσφέρει την ευκαιρία σε δρομείς άνω των 40 ετών να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, συμμετέχοντας σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Η προκριματική περίοδος για το AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings αρχίζει από τις 13 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 11 Οκτωβρίου του 2020. Σ’ αυτήν τη χρονική περίοδο οι αθλητές από εννέα διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν σε πάνω από 50 μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ) για να κερδίσουν πόντους κατάταξης. Οι ηλικιακές κατηγορίες για άντρες και γυναίκες είναι: 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79 και 80+.

Ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορεί να μαζέψει σε έναν αγώνα ο νικητής είναι 4.000 και ο ελάχιστος 1.000. Λόγω της γρήγορης, επίπεδης διαδρομής εκτιμάται ότι ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα δώσει αρκετούς βαθμούς.

Με το πέρας της προκριματικής περιόδου, περίπου χίλιοι δρομείς θα προσκληθούν για να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 που θα λάβει χώρα είτε στο Λονδίνο είτε στη Βοστώνη. Συγκεκριμένος αριθμός θα προσκληθεί βάσει της κατάταξής, αναλόγως των επιδόσεων στους προκριματικούς αγώνες, ενώ θα προσκληθεί επίσης ο πρώτος κάθε χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ κ. Ανδρέας Σπύρου σχολίασε: «είμαστε ενθουσιασμένοι που ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι πλέον ένας από τους προκριματικούς αγώνες του AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings. Είμαστε ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες της Ευρώπης και ελπίζουμε ότι η συμμετοχή μας στη σειρά θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους δρομείς να συμμετέχουν και να βιώσουν αυτή τη μοναδική διαδρομή κατά το μήκος της ακτογραμμής της Λεμεσού. Είναι πολύ σημαντικό που ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία».

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, που αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου και διοργανώνεται για 14η φορά, 21-22 Μαρτίου του 2020. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, έχουν εξαπλώσει τη φήμη της διοργάνωσης πολύ μακρύτερα από τα όρια της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings επισκεφθείτε το www.worldmarathonmajors.com και για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ στο www.limassolmarathon.com.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
«Η Κουτσή Κιθάρα» μια ιστορία γεμάτη χρώματα, μουσική, αγάπη και ανησυχίες για τους μικρούς μας αναγνώστες

18/10/2019

Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων και η Διεύθυνση του Λανιτείου Γυμνασίου σας προσκαλούν στην ημερίδα φιλαναγνωσίας του παραμυθιού της Μαρίνας Φραγκεσκίδου με τίτλο «Η Κουτσή Κιθάρα» το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στις 10 το πρωί στο Λανίτειο Γυμνάσιο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εκδήλωση εις μνήμην Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη

18/10/2019

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί σε εκδήλωση εις μνήμην του Λεμεσιανού ιστοριοδίφη Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη και στην παρουσίαση της Ζ΄ δίτομης επηυξημένης εκδόσεως Βιογραφικόν Λεξικόν Κυπρίων 1800-1920 τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Την έκθεση φωτογραφίας με θέμα "ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" επισκέφθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας στη Λεμεσό

18/10/2019

Για επίσκεψη εργασίας βρίσκεται στην Κύπρο το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Miro Cerar. Κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του, παρευρέθηκε στην πόλη μας και τίμησε με την παρουσία του την έκθεση φωτογραφίας με θέμα "ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Σλοβενίας, ο Πρόξενος της Σλοβενίας στη Κύπρο, ο Δήμος Λεμεσού και το Συντονιστικό Συμβούλιο Τεχνών και Γραμμάτων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Αιθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη των Μελών του Συμβουλίου Βελτιώσεως και του Δημοτικού Συμβουλίου Γερμασόγειας

18/10/2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας ανακοινώνει ότι διοργανώνει εθελοντική Αιμοδοσία εις μνήμη των Μελών του Συμβουλίου Βελτιώσεως και του Δημοτικού Συμβουλίου Γερμασόγειας, για ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ένας χρόνος απο τα εγκαίνια της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού, 20000 επισκέψεις

18/10/2019

Εμπλουτισμένη και αναβαθμισμένη η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού, μέτρα ένα χρόνο λειτουργίας της. Οι εργασίες ανακαίνισης κράτησαν επτά χρόνια και η αποστολή της νέας Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, υπερέβει τις προσδοκίες. Απευθυνόμενη στο σύνολο των πολιτών, που σήμερα εξυπηρετεί όχι μόνο τον γενικό αναγνώστη, αλλά και τον μαθητή, τον φοιτητή, καθώς και πολλούς ξένους επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους της πόλης. Διαθέτει, ακόμη, μεγάλο και αξιόλογο παιδικό τμήμα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Μάκη Χρυσοστόμου με τίτλο «Λέω τζαί λαλώ ποιήματα».

17/10/2019

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού σας προσκαλεί στην πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του φίλου και συνεργάτη Μάκη Χρυσοστόμου με τίτλο «Λέω τζαί λαλώ ποιήματα».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού στηρίζει τις δράσεις του «Καραϊσκάκειου Ίδρυματος» “Σύμμαχοι για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα.”

17/10/2019

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού συμμετείχε στην Έκθεση Ιδανικής Κατοικίας 2019, στις 4-6 Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας παράλληλα σημαντική δράση σε συνεργασία με το «Καραϊσκάκειο Ίδρυμα» στον χώρτο ο του περιπτέρου της.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού ενόψει των εκδηλώσεων των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2019

17/10/2019

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2019 οι Δημοτικοί χώροι στάθμευσης 2,3,4 του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου στην επίχωση θα είναι κλειστοί για το κοινό στις πιο κάτω ημερομηνίες και ώρες:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Σεμινάριο για την Ειρήνη πραγματοποιήθηκε στον Αγρό, στα πλαίσια του ERASMUS+

16/10/2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο «Promoting Peace and intercultural dialogue » (Προωθώντας την Ειρήνη και τον Διαπολιτισμικό διάλογο) που φιλοξένησε, μεταξύ 05-12 Οκτωβρίου 2019, στον Αγρό, η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamics», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση, την νεολαία και τον αθλητισμό ERASMUS+

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Μαθητές λυκείου στο Κολόσσι μάζεψαν ελιές από την αυλή του σχολείου τους για καλό σκοπό

15/10/2019

Μαθητές του Λυκείου Κολοσσίου έπιασαν δουλειά και πέρασαν τον ελεύθερο τους χρόνο δημιουργικά και παραγωγικά. Μάζεψαν τις ελιές που βρίσκονται στην αυλή του σχολείου τους και με τη βοήθεια των Ελαιοτριβείων Περμανός, συγκέντρωσαν 40KG ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')