ΕΙΔΗΣΕΙΣΑσκήσεις με ναυτικό και ΚΣΕΔ θα πραγματοποιήσει το ιταλικό πολεμικό ΕΤΝΑ

11/9/2019

Σε δυο διαφορετικές ασκήσεις, μια με τη Διοίκηση Ναυτικού και μια με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, θα συμμετέχει το πλοίο υποστήριξης του ιταλικού πολεμικού ναυτικού "Etna", το οποίο ναυλοχεί από χθες το πρωί στο λιμάνι της Λεμεσού.

 


 Σε διάσκεψη Τύπου, χθες το απόγευμα, ο κυβερνήτης - πλοίαρχος Luca Pasquale Esposito, ανέφερε πως έγινε ήδη ο σχεδιασμός άσκησης με το κυπριακό ναυτικό, ενώ σημερα θα μεταβεί στη Λάρνακα, όπου θα γίνει ο σχεδιασμός άσκησης έρευνας και διάσωσης, σε συνεργασία με το ΚΣΕΔ.

Οι δυο ασκήσεις, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθούν κατά την αναχώρηση του πλοίου, την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ σημείωσε ότι αυτές προσφέρουν την ευκαιρία για ενίσχυση της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των  δυο μερών και της βελτίωσης των διάφορων διαδικασιών.

Η Λεμεσός, αποτελεί την 7η και τελευταία στάση του πλοίου, το οποίο μεταφέρει 119 δευτεροετείς της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων καθώς και 17 αξιωματικούς και προσωπικό της Σχολής, ενώ το πλήρωμα του φτάνει τα 145 άτομα.

Το  Etna ξεκίνησε το εκπαιδευτικό του ταξίδι  στις 21 Ιουλίου, από το λιμάνι του Τάρα και αφού επισκέφθηκε την Ταγγέρη, τη Βαρκελώνη την Τύνιδα, τον Πειραιά, την Κωνσταντινούπολη και τη Χάιφα, κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού, σημαίνοντας και το τέλος του εκπαιδευτικού του ταξιδιού για το έτος 2019.

"Σταματάμε σε διάφορα λιμάνια για να επιτρέψουμε στους μαθητές της σχολής, να γνωρίσουν άλλες κουλτούρες, να έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να μάθουν πώς να συναναστρέφονται με τους κατοίκους της κάθε πόλης", συμπλήρωσε ο πλοίαρχος Esposito.

Οι μαθητές της Σχολής, συνέχισε, εκπαιδεύτηκαν για πρώτη φορά σε πολεμικό πλοίο, μαθαίνοντας τις δυνατότητες του και το πώς αντιμετωπίζονται διάφορα προβλήματα από το πλήρωμα.

Αναφερόμενος στην πρωινή συνάντηση του με το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, είπε πως ενημερώθηκε για την ανάπτυξη της πόλης και όπως ο ίδιος είδε από τη σύντομη περιδιάβαση του, "η Λεμεσός φαίνεται να αναπτύσσεται ραγδαία και να είναι μια ενεργή πόλη"

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το πλοίο την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, από τις 14.00 έως τις 18.00, ενώ σημειώνεται πως οι επισκέπτες πρέπει να ενημερώσουν σχετικά, μέχρι αύριο την Τετάρτη και ώρα 18.00, επικοινωνώντας στα αγγλικά, με το Γραφείο του Στρατιωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Λευκωσία, στο email addettodifesa.atene@gmail.com, αποστέλλοντας τα στοιχεία του δελτίου ταυτότητάς τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καθησυχαστικό το Υπουργείο Υγείας για τον νέο κορονοϊό

23/1/2020

Καθησυχαστικό παρουσιάζεται το Υπουργείο Υγείας για τον νέο κορονοϊό που εμφανίστηκε σε περιοχή της Κίνας, αφού εκτιμάται πως είναι χαμηλός ο κίνδυνος κίνδυνος εισαγωγής του στην Κύπρο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου έπειτα από σημερινή πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το θέμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διοργάνωση Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις ορεινές περιοχές

23/1/2020

Η Κυπριακή Δημοκρατία συγκαταλέγεται πλέoν μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν ορεινή πολιτική και εφαρμόζουν Εθνική Στρατηγική για τη βιώσιμη εδαφική ανάπτυξη των ορεινών περιοχών τους. Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος αποκτά τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής και με ουσιαστικό ρόλο σε παγκόσμια και διεθνή εταιρικά σχήματα για το βουνό. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στην Κύπρο να συμβάλλει πιο ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών για τις ορεινές περιοχές και να επωφελείται από τη μεταφορά εμπειριών και γνώσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για 4 ώρες θα κλείσουν του δρόμους προς τα λατομεία οι κάτοικοι Παρεκκλησιάς

23/1/2020

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παρεκκλησιάς κλείνει τους δρόμους που οδηγούν στα λατομεία της περιοχής για 4 ώρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κατοίκων, για την οχληρία που παρατηρείται από την λειτουργία των λατομείων και των εργοστασίων παραγωγής σκυροδέματος στην περιοχή Παρεκκλησιάς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο ωράριο λειτουργίας Επαρχιακών Κτηματολογικών Γραφείων

23/1/2020

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ανακοινώνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020, όλα τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία είναι ανοικτά για την εξυπηρέτηση του κοινού, όλες τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) από τις 7:45 π.μ. μέχρι τη 1:15 μ.μ., για τη διενέργεια δηλώσεων μεταβίβασης (πώληση, δωρεά, ανταλλαγή), σύσταση εμπραγμάτων βαρών (εγγραφή υποθηκών, εγγραφή δικαστικής απόφασης κ.α.), και για οποιαδήποτε άλλη εργασία, δυνάμει των διατάξεων του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου Αρ.9 του1965.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναζητούμενα πρόσωπα για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής , ειδών ένδυσης, αξίας 40000 ευρώ από γνωστό πολυκατάστημα

23/1/2020

Η Αστυνομία αναζητεί τα δύο πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής από κατάστημα ειδών ένδυσης, αδίκημα που διαπράχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Λεμεσό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιά σε κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας στην οδό Ελευθερίας

23/1/2020

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις 03:00 τα ξημερώματα δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας στην οδό Ελευθερίας, στην παλιά Λεμεσό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο ΟΑΥ ανακοίνωσε δημόσια διαβούλευση για τους κανονισμούς εγγραφής οδοντιάτρων στο ΓεΣΥ

22/1/2020

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση για τα σχέδια Κανονισμών με τίτλο οι περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Οδοντίατροι) Κανονισμοί του 2020, που έχουν σκοπό, μεταξύ άλλων τον καθορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας υγείας, εξαιρουμένης της ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, της αμοιβής, των ελάχιστων απαιτήσεων για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, της διαδικασίας εγγραφής οδοντιάτρων στο ΓεΣΥ, της σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό και της τήρησης αρχείου από οδοντίατρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε συστάσεις προς τους οδηγούς προβαίνει η Αστυνομία λόγω του παγετού που επικρατεί

22/1/2020

Σε συστάσεις προς τους οδηγούς προβαίνει και σήμερα η Αστυνομία, λόγω του παγετού που επικρατεί στις ορεινές περιοχές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεκαεφτά συλλήψεις σε εργοτάξια στη Λεμεσό από την Αστυνομία για παράνομη εργοδότηση και παραμονή στο έδαφος της ΚΔ

22/1/2020

Σε 17 συλλήψεις προχώρησε χθες η Αστυνομία, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία διεξήγαγαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου σε συνεργασία με τα Κλιμάκια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, μελών της ΜΜΑΔ, καθώς και επιθεωρητών του Τμήματος Εργασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευρωπαϊκό Συνέδριο για ορεινές περιοχές, σε Πλάτρες - Όμοδος

22/1/2020

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Ορεινές περιοχές μεγάλων μεσογειακών νήσων: ευρωπαϊκές προκλήσεις, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές και τοπικοί μηχανισμοί", διοργανώνουν, την ερχόμενη Τετάρτη, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')