ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΑδελφοποίηση Δήμων Μέσα Γειτονιάς – Κομοτηνής

4/8/2019

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, η τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων Μέσα Γειτονιάς και Κομοτηνής Ελλάδος. Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, κ. Δώρος Αντωνίου καλωσόρισε την αποστολή του Δήμου Κομοτηνής με επικεφαλή το Δήμαρχο της κ. Γεώργιο Πετρίδη και σημείωσε πως το πιο σημαντικό σε μια αδελφοποίηση είναι να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή οι πολίτες των δύο Δήμων και να δημιουργηθεί μια ουσιαστική σχέση μεταξύ τους.

 


Ανάφερε επίσης πως μια επιτυχημένη συνεργασία αδελφοποίησης μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στους Δήμους. Ενώνει τους ανθρώπους, δίνει την ευκαιρία για από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων και βοηθά στην ανταλλαγή απόψεων και κατανόηση διαφορετικών αντιλήψεων που αφορούν οποιοδήποτε θέμα, για το οποίο υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον ή ανησυχία.
Βοηθά τους νέους να συνεργαστούν με τους εταίρους τους από άλλες χώρες για να κατανοήσουν καλύτερα τι είναι η Ευρώπη και ποια είναι η σημασία της σήμερα, καθώς επίσης και τις προοπτικές που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον.
Ο κ.Γεώργιος Πετρίδης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψή τους στη Κύπρο. Επισήμανε επίσης πως η επίσκεψη στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς αποτελεί την τυπική οριστικοποίηση μιας ουσιαστικής αδελφικής σχέσης, για την οποία είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε ενισχύοντας τους δεσμούς σαν πραγματικά αδέλφια. 
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα γίνουν και άλλες επαφές για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και πλέον η συνεργασία αυτή θα αποφέρει καρπούς και για τους δύο Δήμους. 
Μετά την τελετή και την υπογραφή του όρκου αδελφοποίησης, ακολούθησε δείπνο στο Πάρκο Μελίνας Μερκούρη στα Πάνθεά, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακή Κυπριακή μουσική από το συγκρότημα Αγ. Τριάδα και να παρακολουθήσουν κυπριακούς χορούς από την χορευτική ομάδα του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ'

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού

6/12/2019

Ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2-8 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιεί στις 8.12.2019 στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού από τις 11:00π.μ - 7:00μ.μ, εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού στον άνθρωπο αλλά και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Διασφάλιση δικαιωμάτων των ΑμεΑ, ζητά επιστημονικό συνέδριο, στη Λεμεσό

5/12/2019

Ψηλά στην ημερήσια διάταξη των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Πολιτείας, θα πρέπει να τεθεί η διασφάλιση άσκησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, ζητούν οι σύνεδροι επιστημονικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εορταστικές εκδηλώσεις για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Ύψωνα

5/12/2019

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου Ύψωνα σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου την Παρασκευή 6/12 και ώρα 19.30 στην πλατεία του Δημαρχείου.Ά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κολύμπι ελπιδας και αγάπης - «Κολυμπώ με τους Ο.Υ.Κ. για τους μικρούς ήρωες»

3/12/2019

O Σ.Ε.ΒΑ.Κ στηρίζει τους μικρούς ήρωες του παιδοογκολογικού του Μακάριου Νοσοκομείου και κολυμπούν στη Λεμεσό, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου για 3η συνεχόμενη χρονιά γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά μόνο του αλλά και για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο και τη λευχαιμία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Όμορφες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Γερμασόγειας

2/12/2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας, ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του στις 4 Δεκεμβρίου, 2019 στην πλατεία του χωριού Γερμασόγειας και στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, 2019, στο πάρκο Γλαύκου Κληρίδη στην οδό Αμερικάνας (δρόμος ξενοδοχείου Ατλάντικα Μιραμάρε).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ο καθιερωμένος αγώνας της χρονιάς πλησιάζει!

29/11/2019

Αυτό είναι το τελευταίο γεγονός του 2019 - Psaltis – ENEOS Classic Car Championship .

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Νέες ευκαιρίες εργοδότησης στην Ευρώπη, πρόσφερε η έκθεση 'Get a Job', στη Λεμεσό

29/11/2019

Μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους για εργοδότηση σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, προσέφερε και φέτος η έκθεση "Get a Job", που οργάνωσε για τρίτη χρονιά η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, σε συνεργασία με το δίκτυο EURES.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ποιά βιτρίνα θα ξεχωρίσει τα χριστούγεννα στη Λεμεσό;

27/11/2019

Ο Δήμος Λεμεσού προκηρύσσει διαγωνισμό για την καλύτερη διακόσμηση Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας σε καταστήματα που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων Λεμεσού. Οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες παρακαλούνται όπως δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μέχρι την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται στην ανακοίνωση.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Χαμόγελα στη Λεμεσό για τήν ανακήρυξη της πόλης σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού

27/11/2019

Ο Δήμος Λεμεσού, εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του για την ανακήρυξη της πόλης μας σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2020. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμού Αθλητισμού ACES EUROPE για την εμπιστοσύνη του προς το Δήμο μας, την οποία θα τιμήσουμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να αποτελέσει η πόλη μας πρότυπο και παράδειγμα αθλητικής πόλης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Γιορτινή χριτουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Λεμεσό για όλο το Δεκέμβριο

27/11/2019

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί να γιορτάσετε τα φετινά Χριστούγεννα στη Λεμεσό μας. Από τις 30.11.2019 η πόλη φωτίζεται γιορτινά και μέχρι τις 31.12.2019 έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με γιορτινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ')