ΕΙΔΗΣΕΙΣΟι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα επιληφθούν του θέματος των γάτων στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, λέει το Κόμμα για τα Ζώα

4/8/2019

Επαρχιακό Κτηνιατρείο Λεμεσού ενημερώθηκε άμεσα για διαβίωση γάτων στην αποθήκη με αριθμό «5» στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, από αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, η οποία μετέβη επί τόπου την Πέμπτη 1η Αυγούστου με σκοπό να εξετάσει μαζί με αξιωματούχους της διαχειρίστριας εταιρείας σχετικές καταγγελίες για κακομεταχείριση γάτων.

 


Σε ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει ότι «αυτό που μας έχει τονιστεί από τους εκπροσώπους της εταιρείας είναι ότι μπορεί να υπάρχουν  κάποια προβλήματα όσον αφορά την παρουσία των  γάτων μέσα στην αποθήκη, όμως σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν είχε ή έχει σκοπό να ‘εξαφανίσει’  τους γάτους».

Προσθέτει ότι «αυτό το οποίο μας τόνισαν  είναι ότι θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των γάτων και πάντα σε συνεργασία με το Κόμμα για τα Ζώα αλλά και με φιλοζωικές οργανώσεις και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να διευθετηθεί το θέμα αυτό μέσα στα πλαίσια της καλής ευημερίας και προστασίας των γάτων».

Ως εκ τούτου, «το Επαρχιακό Κτηνιατρείο Λεμεσού θα επισκεφθεί εντός των ημερών την αποθήκη και αυτό με την σειρά του θα ενημερώσει την Επαρχιακή Επιτροπή Ευημερίας των Ζώων Λεμεσού για συντονισμό και λήψη των οποιονδήποτε άλλων αποφάσεων που θα οδηγούν στην καλή μεταχείριση και ευημερία των γάτων όχι μόνο στην συγκεκριμένη αποθήκη αλλά γενικά εντός και εκτός Λιμανιού».

Το Κόμμα για τα Κύπρου ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση όλους τους εμπλεκόμενους.

πηγή: ΚΥΠΕ

Αυτουσια η αναρτηση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ

Μετά από επίσημη καταγγελία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου προς το Επαρχιακό Κτηνιατρείο Λεμεσού όσον αφορά την διαβίωση των γάτων μέσα σε αποθήκη στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 1/8/19 το Νέο Λιμάνι Λεμεσού και συγκεκριμένα την αποθήκη με αριθμό 5 με σκοπό να εξετάσουν μαζί με αξιωματούχους της διαχειρίστριας εταιρείας σχετικές καταγγελίες για κακομεταχείριση γάτων.

Οι καταγγελίες πρωτίστως έκαναν αναφορά για γατάκια τα οποία είχαν εγκλωβιστεί μέσα στην αποθήκη με κίνδυνο να πεθάνουν από έλλειψη τροφής και νερού. Η αντιπροσωπεία του κόμματος σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων αλλά πρωτίστως με την διαχειρίστρια εταιρεία περιήλθαν του χώρου, έγινε επί τόπου αυτοψία και δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις όσον αφορά τη διαχείριση του χώρου, για μερικούς γάτους που ευρίσκονται εντός ή εκτος αποθήκης και για μία γατομάμα με τα μικρά της τα οποία είναι υπο την επίβλεψη και φροντίδα φιλόζωου εργαζόμενου και συγκεκριμένα εντός τους γραφείου τους.

Αυτό που μας έχει τονιστεί από τους εκπροσώπους της εταιρείας είναι ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα όσον αφορά την παρουσία των γάτων μέσα στην αποθήκη, όμως σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν είχε ή έχει σκοπό να ‘εξαφανίσει’ τους γάτους. Αυτό το οποίο μας τόνισαν είναι ότι θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των γάτων και πάντα σε συνεργασία με το Κόμμα αλλά και με φιλοζωικές οργανώσεις και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να διευθετηθεί το θέμα αυτό μέσα στα πλαίσια της καλής ευημερίας και προστασίας των γάτων.

Για τον σκοπό αυτό έχει ενημερωθεί άμεσα το Επαρχιακό Κτηνιατρείο Λεμεσού το οποίο θα επισκεφθεί εντός των ημερών την αποθήκη και αυτό με την σειρά του θα ενημερώσει την Επαρχιακή Επιτροπή Ευημερίας των Ζώων Λεμεσού για συντονισμό και λήψη των οποιονδήποτε άλλων αποφάσεων που θα οδηγούν στην καλή μεταχείριση και ευημερία των γάτων όχι μόνο στην συγκεκριμένη αποθήκη αλλά γενικά εντός και εκτός Λιμανιού.

Το Κόμμα για τα Κύπρου θέλει να ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση την Αρχής Λιμένων Κύπρου όπως επίσης και την διαχειριστική εταιρεία DP World που και οι δύο ανταποκρίθηκαν και συνεργάστηκαν για ένα θέμα που αφορά όχι μόνο την καλή εικόνα που θα πρέπει να εκπέμπει η χώρα μας προς τα έξω (όσον αφορά τα θέματα της ευημερίας των ζώων) αλλά κυρίως η προστασία και η ευημερία των ζώων τα οποία υπάρχουν, διαβιούν μέσα στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού.

Τέλος ενημερώνουμε ότι το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα παρακολουθεί το θέμα αυτό από κοντά μέχρι την τελική του επίλυση και πάντα με απώτερο σκοπό να κερδίζουν όλοι, και ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και τα ΖΩΑ και η ΦΥΣΗ, για ΜΙΑ ευημερία και ΜΙΑ υγεία. .

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου 02/08/2019 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Κύπρος έχει τα εφόδια για περιφερειακός τουριστικός 'παίκτης', είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού

7/12/2019

Η Κύπρος έχει όλα τα εφόδια που χρειάζονται, για να γίνει ένας περιφερειακός παίκτης στον τομέα του τουρισμού, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, σημειώνοντας πως από το 2020 ξεκινά η υλοποίηση των προσπαθειών για θεματικές εκδρομές στο νησί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε απευθείας δίκη ο Ρώσος για ανθρωποκτονία, μοιραίο το χτύπημα για τον άτυχο Παναγιώτη

6/12/2019

Με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας θα παραπεμφθεί σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου ο 50χρονος Ρώσος ο οποίος ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου στη Λεμεσό με θύμα τον 27χρονο Παναγιώτη Χριστοφόρου. Την Πέμπτη λήφθηκαν από το Κρατικό Χημείο τα αποτελέσματα τα οποία αποδεικνύουν πώς η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 50χρονου ήταν υπερδιπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εργασίες εγκατάστασης φώτων τροχαίας στη συμβολή της οδού Νίκου Παττίχη με την οδό Λεκορπουζιέ, στη Λεμεσό

6/12/2019

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 6/12/2019 και ώρα 19:00 το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα 9/12/2019 και ώρα 06:00 το πρωί, με συνεχόμενο ωράριο,θα εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης φώτων τροχαίας στη συμβολή της οδού Νίκου Παττίχη με την οδό Λεκορπουζιέ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους κόβουν την κυκλοφορία οργανωμένα σύνολα της Αγίας Φύλας

6/12/2019

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου οργανωμένα σύνολα της Αγίας Φύλας Πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις οδικές αρτηρίες του Δήμου τους. Όλοι όσοι πιστεύουν ότι ταλαιπωρούνται και υποφέρουν από το μεγάλο αυτό πρόβλημα καλούνται στις 10 το πρωί στην οδό Αγίας Φυλάξεως κοντά στην Πετρολίνα για μια συμβολική αποκοπή της κυκλοφορίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πραγματοποιήθηκε η 2η διαλογική συζήτηση για το μέλλον της Λεμεσού

6/12/2019

Το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ψηλά κτίρια, ο βιώσιμος στρατηγικός σχεδιασμός, οι μελλοντικές προκλήσεις και το μακροπρόθεσμο πλάνο για τη Λεμεσό, απασχόλησαν το δεύτερο σκέλος διαλογικών συζητήσεων, υπό τον τίτλο "Limassol 2040", που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Τάσσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ και Terra Cypria

6/12/2019

Στις 15 Νοεμβρίου 2019 υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Terra Cypria – το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Terra Cypria κ. Λεύκιος Σεργίδης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
'Εχει δοθεί στην κυκλοφορία τμήμα της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου

6/12/2019

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι το νότιο τμήμα της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου μεταξύ της συμβολής της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου και της συμβολής της οδού Αγίου Ιωάννη, και το νότιο τμήμα μεταξύ της συμβολής της με την οδό Μαρκόνι και της συμβολής της με την οδό Μπαγιάρ έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και η κίνηση είναι αμφίδρομη μέχρι την επανέναρξη των εργασιών στο βόρειο τμήμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα το δεύτερο μέρος διαλογικής συζήτησης για το μέλλον της Λεμεσού με τίτλο «Limassol 2040»

5/12/2019

Με τη συμμετοχή των Δημάρχων Λεμεσού και Ύψωνα, Νίκου Νικολαϊδη και Παντελή Γεωργίου, καθώς και του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, συνεχίζεται σήμερα το δεύτερο σκέλος διαλογικών συζητήσεων για το μέλλον της Λεμεσού, με τίτλο «Limassol 2040».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη Λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό

5/12/2019

Αναφορικά με την αναβάθμιση της Λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νεκρός εντοπίστηκε από τη μητέρα του 34χρονος από τη Λεμεσό

4/12/2019

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στις 08:00 πρωί της Τετάρτης (4/12) στο κρεβάτι του

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')