ΕΙΔΗΣΕΙΣΟι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα επιληφθούν του θέματος των γάτων στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, λέει το Κόμμα για τα Ζώα

4/8/2019

Επαρχιακό Κτηνιατρείο Λεμεσού ενημερώθηκε άμεσα για διαβίωση γάτων στην αποθήκη με αριθμό «5» στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, από αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, η οποία μετέβη επί τόπου την Πέμπτη 1η Αυγούστου με σκοπό να εξετάσει μαζί με αξιωματούχους της διαχειρίστριας εταιρείας σχετικές καταγγελίες για κακομεταχείριση γάτων.

 


Σε ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει ότι «αυτό που μας έχει τονιστεί από τους εκπροσώπους της εταιρείας είναι ότι μπορεί να υπάρχουν  κάποια προβλήματα όσον αφορά την παρουσία των  γάτων μέσα στην αποθήκη, όμως σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν είχε ή έχει σκοπό να ‘εξαφανίσει’  τους γάτους».

Προσθέτει ότι «αυτό το οποίο μας τόνισαν  είναι ότι θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των γάτων και πάντα σε συνεργασία με το Κόμμα για τα Ζώα αλλά και με φιλοζωικές οργανώσεις και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να διευθετηθεί το θέμα αυτό μέσα στα πλαίσια της καλής ευημερίας και προστασίας των γάτων».

Ως εκ τούτου, «το Επαρχιακό Κτηνιατρείο Λεμεσού θα επισκεφθεί εντός των ημερών την αποθήκη και αυτό με την σειρά του θα ενημερώσει την Επαρχιακή Επιτροπή Ευημερίας των Ζώων Λεμεσού για συντονισμό και λήψη των οποιονδήποτε άλλων αποφάσεων που θα οδηγούν στην καλή μεταχείριση και ευημερία των γάτων όχι μόνο στην συγκεκριμένη αποθήκη αλλά γενικά εντός και εκτός Λιμανιού».

Το Κόμμα για τα Κύπρου ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση όλους τους εμπλεκόμενους.

πηγή: ΚΥΠΕ

Αυτουσια η αναρτηση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ

Μετά από επίσημη καταγγελία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου προς το Επαρχιακό Κτηνιατρείο Λεμεσού όσον αφορά την διαβίωση των γάτων μέσα σε αποθήκη στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 1/8/19 το Νέο Λιμάνι Λεμεσού και συγκεκριμένα την αποθήκη με αριθμό 5 με σκοπό να εξετάσουν μαζί με αξιωματούχους της διαχειρίστριας εταιρείας σχετικές καταγγελίες για κακομεταχείριση γάτων.

Οι καταγγελίες πρωτίστως έκαναν αναφορά για γατάκια τα οποία είχαν εγκλωβιστεί μέσα στην αποθήκη με κίνδυνο να πεθάνουν από έλλειψη τροφής και νερού. Η αντιπροσωπεία του κόμματος σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων αλλά πρωτίστως με την διαχειρίστρια εταιρεία περιήλθαν του χώρου, έγινε επί τόπου αυτοψία και δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις όσον αφορά τη διαχείριση του χώρου, για μερικούς γάτους που ευρίσκονται εντός ή εκτος αποθήκης και για μία γατομάμα με τα μικρά της τα οποία είναι υπο την επίβλεψη και φροντίδα φιλόζωου εργαζόμενου και συγκεκριμένα εντός τους γραφείου τους.

Αυτό που μας έχει τονιστεί από τους εκπροσώπους της εταιρείας είναι ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα όσον αφορά την παρουσία των γάτων μέσα στην αποθήκη, όμως σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν είχε ή έχει σκοπό να ‘εξαφανίσει’ τους γάτους. Αυτό το οποίο μας τόνισαν είναι ότι θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των γάτων και πάντα σε συνεργασία με το Κόμμα αλλά και με φιλοζωικές οργανώσεις και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να διευθετηθεί το θέμα αυτό μέσα στα πλαίσια της καλής ευημερίας και προστασίας των γάτων.

Για τον σκοπό αυτό έχει ενημερωθεί άμεσα το Επαρχιακό Κτηνιατρείο Λεμεσού το οποίο θα επισκεφθεί εντός των ημερών την αποθήκη και αυτό με την σειρά του θα ενημερώσει την Επαρχιακή Επιτροπή Ευημερίας των Ζώων Λεμεσού για συντονισμό και λήψη των οποιονδήποτε άλλων αποφάσεων που θα οδηγούν στην καλή μεταχείριση και ευημερία των γάτων όχι μόνο στην συγκεκριμένη αποθήκη αλλά γενικά εντός και εκτός Λιμανιού.

Το Κόμμα για τα Κύπρου θέλει να ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση την Αρχής Λιμένων Κύπρου όπως επίσης και την διαχειριστική εταιρεία DP World που και οι δύο ανταποκρίθηκαν και συνεργάστηκαν για ένα θέμα που αφορά όχι μόνο την καλή εικόνα που θα πρέπει να εκπέμπει η χώρα μας προς τα έξω (όσον αφορά τα θέματα της ευημερίας των ζώων) αλλά κυρίως η προστασία και η ευημερία των ζώων τα οποία υπάρχουν, διαβιούν μέσα στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού.

Τέλος ενημερώνουμε ότι το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα παρακολουθεί το θέμα αυτό από κοντά μέχρι την τελική του επίλυση και πάντα με απώτερο σκοπό να κερδίζουν όλοι, και ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και τα ΖΩΑ και η ΦΥΣΗ, για ΜΙΑ ευημερία και ΜΙΑ υγεία. .

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου 02/08/2019 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δωρεάν είσοδος των πολύτεκνων οικογενειών στη Γιορτή του Κρασιού για μια ημέρα της επιλογής τους

22/8/2019

Ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει τις πολύτεκνες οικογένειες ότι θα τους παρέχεται δωρεάν είσοδος στη Γιορτή του Κρασιού για μία ημέρα της δικής τους επιλογής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με προβλήματα στην περιοχή «Λίμνες», στο Πισσούρι

22/8/2019

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή «Λίμνες» στο Πισσούρι, λόγω αστάθειας του εδάφους, καθώς και για τις ενέργειες τις οποίες εισηγείται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεχίζει εντατικά τις έρευνες για εντοπισμό 44χρονου, ο οποίος βούτηξε στη θαλλάσια περιοχή Μόλου και έκτοτε αγνοείται

21/8/2019

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου Πολωνού, που εξαφανίστηκε χθες βράδυ στη θάλασσα της Λεμεσού, συνεχίζονται εντατικά και θα συνεχιστούν μέχρι τον εντοπισμό του, ανέφερε το πρωί ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με καυστικό υγρό στα μάτια και μαχαιρι επιτεθηκε σε 44χρονο

19/8/2019

Στη σύλληψη 48χρονου προχώρησαν τα ξημερώματα σήμερα μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λεμεσού, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση τραυματισμού, πράξεων που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και μαχαιροφορίας, υπόθεση που αφορά στον τραυματισμό 44χρονου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρεις Πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού χθες σε διάρκεια μισής ώρας

18/8/2019

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις πυρκαγιών από τις 13.16 μέχρι τις 13.48 σε κοντινές περιοχές:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά σε γνωστό εστιατόριο στο "Κάστρο" της Λεμεσού, κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

17/8/2019

Σε κινητοποίηση τέθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λεμεσό από φωτιά που ξέσπασε σε εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή του Κάστρου της πόλης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διεξάγονται την Κυριακή οι τελικοί του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Beach Volley Γυναικών

17/8/2019

Εντυπωσιακό προβλέπεται το θέαμα στην άμμο στους τελικούς του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Beach Volley Γυναικών, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Αυγούστου στις Ομοσπονδιακές Εγκαταστάσεις Beach Volley, στη Λεμεσό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βελτιωτικές εργασίες στη γέφυρα Μονής στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

6/8/2019

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 22/7/2019 - 29/9/2019, στη γέφυρα Μονής στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, θα διεξάγονται εργασίες αναβάθμισης/επιδιόρθωσης της γέφυρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
79χρονη εξακολουθεί να ελλείπει απο την οικία της στην Λεμεσό

6/8/2019

Εξακολουθεί να ελλείπει από την οικία της στην Λεμεσό, από η ώρα 8 το πρωί της 1ης Αυγούστου, 2019, η 79χρονη Μαρία (Μαρούλα) Κυριάκου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκλεψαν κινητό από παιδί σε παιδοτοπο και ζητούσαν χρήματα

6/8/2019

Στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού και του Αστυνομικού Σταθμού Γερμασόγειας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')