ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΚ. Πετρίδης: το ΥΠΕΣ αρωγός στις προσπάθειες τοπικών αρχών για υλοποίηση σύγχρονων κοινωφελών έργων

20/6/2019

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειες των τοπικών αρχών για υλοποίηση σύγχρονων κοινωφελών έργων που στόχο έχουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

 

Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Εργου «Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Πάνω Λευκάρων – Φάση Α» που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ο Υπουργός ανέφερε ότι «το έργο αναδεικνύει την ιδιαίτερη ομορφιά των Λευκάρων και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη και την μελλοντική του πρόοδο. Μέρος του οράματος των τοπικών αρχών, ήταν η δημιουργία, μέσα από το έργο, συνθηκών οι οποίες θα συντελούσαν στην αναζωογόνηση του Δήμου και στην αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος»

Κάνοντας αναφορά στο έργο ο κ. Πετρίδης είπε πως «το όραμα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά τον Νοέμβριο του 2016 με την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 κάτω από το Μέτρο  7: «Βασικές Υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε Αγροτικές περιοχές», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου».

Το συγκεκριμένο έργο, συνέχισε αποτελεί τρανή απόδειξη ότι το κράτος βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου, με προγραμματισμό και σχεδιασμό μιας περιφερειακής πολιτικής που θα επιφέρει ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία σε όλη την επικράτεια της Κύπρου, τις πόλεις και τα χωριά.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις ανισότητες που παρατηρούνται στις ορεινές αγροτικές κοινωνίες σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και είπε πως η μείωση τους «αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους στους οποίους επενδύει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η Κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην έγκριση για συγχρηματοδότηση του έργου από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι «αποτελεί την ευόδωση των προσπαθειών της Τοπικής Αρχής, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η συγχρηματοδότηση αποτελεί το έναυσμα για την οικονομική αναζωογόνηση του Δήμου Λευκάρων με τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αύξηση του αγροτουρισμού και τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας».

Ο Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την μελλοντική ολοκλήρωση και της Β’ φάσης του έργου, τα Λεύκαρα θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την χαρακτηριστική τους ομορφιά».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ'

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ο Αγρός υποδέχεται το πρώτο πρατήριο καυσίμων

8/11/2019

Ένα νέο, σύγχρονο πρατήριο καυσίμων ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 2 Νοεμβρίου 2019, στην κοινότητα Αγρού και εξυπηρετεί πλέον εκατοντάδες οδηγούς της ευρύτερης περιοχής.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Οι νέες τεχνολογίες απαραίτητες για τη γεωργία της Κύπρου ανέφερε ο κ. Κώστας Καδής στον Αγρό

4/9/2019

Η συνεισφορά του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην υλοποίηση της Στρατηγικής Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων βρέθηκε στο επίκεντρο υπηρεσιακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Αγρό, στην παρουσία του Υπουργού κ. Κώστα Καδή. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν 24 δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη της γεωργίας και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων στις ορεινές περιοχές και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη περίοδο. Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην αναβάθμιση ευρύτερα του τομέα της γεωργίας, τη διαχείριση των αποβλήτων στις ορεινές περιοχές, τη διαχείριση του νερού καθώς και τη διαχείριση των δασών και ευρύτερα του περιβάλλοντος.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος σε διεθνή ανταλλαγή νεών στον Αγρό

22/8/2019

Με θέμα την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού, θα φιλοξενήσει μεταξύ 23-31 Αυγούστου 2019, την διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο “rescEU” , η οποία είναι υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, ERASMUS+.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Εκθεση φωτογραφίας με θέμα "ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΦΩΣ" στο Αρσος

20/8/2019

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2019 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας με θέμα "ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΦΩΣ"

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Τσιαττιστά, πιθκιάβλι ζεστό χαλούμι και τραχανά της ώρας όλα τα έχει η "Γιορτή Του Βοσκού" στην Πάχνα

26/6/2019

Πρόκειται για τη μεγάλη ετήσια εκδήλωση του χωριού, που έχει πλέον καταστεί θεσμός στις πολιτιστικές δραστηριότητες της κοινότητας και προσελκύει χιλιάδες κόσμου προβάλλοντας την παράδοση του τόπου στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα που σχετίζονται με τη ζωή και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Κ. Πετρίδης: το ΥΠΕΣ αρωγός στις προσπάθειες τοπικών αρχών για υλοποίηση σύγχρονων κοινωφελών έργων

20/6/2019

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειες των τοπικών αρχών για υλοποίηση σύγχρονων κοινωφελών έργων που στόχο έχουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
«Δρομάκια και Αυλές της Λάνιας» εκδήλωση στο γραφικό χωριό

3/5/2019

Οι Γυναίκες της Λάνιας σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Δρομάκια και Αυλές της Λάνιας»

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
13ο Φεστιβάλ τριανταφύλλου στον Αγρό

2/5/2019

Τα ρόδα του Αγρού θα έχουν τη τιμητική τους και όλοι όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν τη μυρωδάτη κοινότητα σίγουρα θα το απολαύσουν

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
«Μέσα στις θαλασσινές σπηλιές υπάρχει μια δίψα υπάρχει μια αγάπη υπάρχει μια έκσταση» Γιώργος Σεφέρης

17/4/2019

Από τα πιο μαγευτικά σημεία της Πάφου είναι οι μικρές θαλασσινές σπηλιές που κοσμούν τις ακτές στην πιο μακρινή, άγρια και παρθένα περιοχή της Πέγειας. Χιλιάδες χρόνια πριν το πάλεμα της στεριάς με τη θάλασσα, βρίσκεται ακόμα μπροστά σου θυμίζοντας πως η φύση έχει τη δική της ιστορία σε ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Εντεκα προτάσεις έλαβαν προέγκριση για τον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCΟ

27/3/2019

Συνολικά έντεκα είναι οι προτάσεις που έχουν εγκριθεί σε πρώτο στάδιο για να υποβληθούν ακολούθως για τελική εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO για το 2019.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ')